Čoko tortica brez mleka,moke in sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 9

Čoko tortica brez mleka,moke in sladkorjaSESTAVINE:
4 avokade - dobro zrele
* 140 g mandljev in indijskih oreščkov
* 120 g 100% kakava
* 3 žlice chia semen
* 125 ml agavinega sirupa (lahko je javorjev)
* 2 žlici arašidovega masla 
Preliv:
* 3 žlice kokosovega olja
* 1 žlica agavinega sirupa (lahko je javorjev)
* malo himalajske soli
* 3 žlice 100% kakava

OPIS POSTOPKA:
1. Zmiksamo mandlje in indijske oreščke (ne čisto v prah)
2. Dodamo olupljene in izkoščičene avokade, kakav, chia semena in agavin sirup in vse zmiksamo (je tako dobro, da bi že surovo pojedel)
3. Dodamo še arašidovo maslo, zmiksamo in «testo« je gotovo
4. Pekač namastimo s kokosovo maščobo,  pečemo 30 min na 180 stopinj
Preliv: Rahlo segrejemo in zmešamo mešanico vsega kar je v sestavinah za prelvi. Dobimo slasten preliv, ko ga polijemo po tortici se lepo vpije in strdi.
Na koncu tortico še posujemo s kakavom in okrasimo po želji.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

SESTAVINE: * 4 avokade - dobro zrele* 140 g mandljev in indijskih oreščkov* 120 g 100% kakava* 3 žlice chia semen* 125 ml agavinega sirupa (lahko je javorjev)* 2 žlici arašidovega masla Preliv:* 3 žlice kokosovega olja* 1 žlica agavinega sirupa (lahko je javorjev)* malo himalajske soli* 3 žlice 100% kakava OPIS POSTOPKA:1. Zmiksamo mandlje in indijske oreščke (ne čisto v prah)2. Dodamo olupljene in izkoščičene avokade, kakav, chia semena in agavin sirup in vse zmiksamo (je tako dobro, da bi že surovo pojedel)3. Dodamo še arašidovo maslo, zmiksamo in «testo« je gotovo4. Pekač namastimo s kokosovo maščobo,  pečemo 30 min na 180 stopinjPreliv: Rahlo segrejemo in zmešamo mešanico vsega kar je v sestavinah za prelvi. Dobimo slasten preliv, ko ga polijemo po tortici se lepo vpije in strdi.Na koncu tortico še posujemo s kakavom in okrasimo po želji.RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek