Pomarančni marmorni kolač

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Pomarančni kolačZelo hitro pripravljen in zdrav pomarančni kolač. 

SESTAVINE:
 
* 125g masla
* 100g kokosovega sladkorja 
* vanilijeva aroma (lahko tudi en vanili sladkor)
* 220g jogurta (lahko uporabimo tudi grški jogurt)
* 2 jajci
* 1 žličko naribane lupinice pomaranče
* 125 ml stisnjenega svežega pomarančnega soka
* 300g pirine bele moke
* 2 žlički pecilnega praška
* 1/4 žličke sode bikarbone
* pest temne čokolade v kapljicah (ali koščki temne čokolade)
* 2 žlici 100% kakava v prahu
 
Pomarančni kolačOPIS POSTOPKA: Zmehčano maslo dobro premešamo z sladkorjem in vaniljevo aromo, da dobimo penasto zmes. Primešamo jogurt, 2 jajci, pomarančno lupinico in sveže iztisnjen sok.
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mokro in suho maso zmešamo skupaj in dodamo čokolado v koščkih.
Model za kolač dobro namastimo in zlijemo vanj polovico mase. V polovico, ki je ostala pa vmešamo še kakav. Premešamo in vlijemo na svetlo plast. 

Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinjah približno 40 minut.

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

ČAS PRIPRAVE:
1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Zelo hitro pripravljen in zdrav pomarančni kolač. SESTAVINE: * 125g masla* 100g kokosovega sladkorja * vanilijeva aroma (lahko tudi en vanili sladkor) * 220g jogurta (lahko uporabimo tudi grški jogurt)* 2 jajci* 1 žličko naribane lupinice pomaranče* 125 ml stisnjenega svežega pomarančnega soka* 300g pirine bele moke* 2 žlički pecilnega praška* 1/4 žličke sode bikarbone* pest temne čokolade v kapljicah (ali koščki temne čokolade)* 2 žlici 100% kakava v prahu   OPIS POSTOPKA: Zmehčano maslo dobro premešamo z sladkorjem in vaniljevo aromo, da dobimo penasto zmes. Primešamo jogurt, 2 jajci, pomarančno lupinico in sveže iztisnjen sok.V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mokro in suho maso zmešamo skupaj in dodamo čokolado v koščkih.Model za kolač dobro namastimo in zlijemo vanj polovico mase. V polovico, ki je ostala pa vmešamo še kakav. Premešamo in vlijemo na svetlo plast. Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinjah približno 40 minut.Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. ČAS PRIPRAVE: 1h RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek