Pomarančni browniji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pomarančni browniji

Prava čokoladna poslastica za vse ljubitelje pomaranče, ki ne vsebuje sladkorja. Priprava je precej preprosta, pečeni browniji pa so res sočni in mehki. 

SESTAVINE:
* 130 g pirine moke
* 100 ml mleka
* 4 jajca
* 150 g masla
* 250 g temne čokolade
* 200 g eritritola
* ščepec soli
* 50 g kakava brez sladkorja
* 1 čajna žlička pomarančne arome
* pomarančna lupinica ene pomaranče
* 1 pomarančni sladkor
* sok ene pomaranče

OPIS POSTOPKA: Velikost pekača: 25x21cm. Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca skupaj z eritritolom in pomarančnim sladkorjem z električnim mešalnikom penasto stepemo. Penasto stepenim jajcem dodamo mleko, kakav v prahu, pirino moko, pomarančno aromo, pomarančno lupinico in ščepec soli. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu v maso vmešamo še stopljeno in ohlajeno čokolado. Maso vlijemo v predhodno namaščen pekač in brownije pečemo 20 minut na 200 °C. Čez pečen (mlačen) brownie biskvit enakomerno polijemo sveže stisnjen pomarančni sok ene pomaranče in ga pustimo počivati vsaj 2-3 ure. Ohlajen brownie biskvit narežemo na kocke.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin

* 130 g pirine moke * 100 ml mleka * 4 jajca * 150 g masla * 250 g temne čokolade * 200 g eritritola * ščepec soli * 50 g kakava brez sladkorja * 1 čajna žlička pomarančne arome * pomarančna lupinica ene pomaranče * 1 pomarančni sladkor * sok ene pomaranče Velikost pekača: 25x21cm. Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca skupaj z eritritolom in pomarančnim sladkorjem z električnim mešalnikom penasto stepemo. Penasto stepenim jajcem dodamo mleko, kakav v prahu, pirino moko, pomarančno aromo, pomarančno lupinico in ščepec soli. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu v maso vmešamo še stopljeno in ohlajeno čokolado. Maso vlijemo v predhodno namaščen pekač in brownije pečemo 20 minut na 200 °C. Čez pečen (mlačen) brownie biskvit enakomerno polijemo sveže stisnjen pomarančni sok ene pomaranče in ga pustimo počivati vsaj 2-3 ure. Ohlajen brownie biskvit narežemo na kocke.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.