Čokoladna torta z brusnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta z brusnicami

SESTAVINE:

Testo:

* 250 g pirine (bele) moke

* 25 g surovega kakava

* 50 g suhih brusnic

* 150 g kokosovega sladkorja

* 80 ml kokosove maščobe (olja)

* sok ene pomaranče

* 200 ml ovsenega mleka

* pol žličke cimeta

* naribana lupinica bio pomaranče

* žlica sode bikarbone


Čokoladna glazura:

* 300 ml stopljene kokosove maščobe (olja)

* 150 ml agavinega sirupa

* 200 ml presnega kakava v prahu



OPIS POSTOPKA: Brusnice namočimo v pomarančnem soku, ter jih pustimo, da se napijejo. Čez čas odvečni sok odlijemo. V veliko posodo presejemo moko, kakav, sodo, pecilni, cimet ter ščepec soli. V drugi skledi zmešamo sladkor, kokosovo maščobo, ovseno mleko ter pomarančno lupinico. Te sestavine počasi prilijemo k moki in nežno, ampak dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Na koncu namočene brusnice. Maso prelijemo v pekač, pečemo 45 min na 180C. Ko se torta ogladi jo premažemo z čokoladno glazuro ter okrasimo z suhimi brusnicami



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik


, Brusnice namočimo v pomarančnem soku, ter jih pustimo, da se napijejo. Čez čas odvečni sok odlijemo. V veliko posodo presejemo moko, kakav, sodo, pecilni, cimet ter ščepec soli. V drugi skledi zmešamo sladkor, kokosovo maščobo, ovseno mleko ter pomarančno lupinico. Te sestavine počasi prilijemo k moki in nežno, ampak dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Na koncu namočene brusnice. Maso prelijemo v pekač, pečemo 45 min na 180C. Ko se torta ogladi jo premažemo z čokoladno glazuro ter okrasimo z suhimi brusnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.