Kokosova torta (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit: 
* 4 jajca 
* Ščepec soli 
* 4 žlice brezglutenske moke 
* 4 žlice kokosovega sladkorja ali eritritola 
* 4 žlice vode 
* 2 žlici stopljenega kokosovega olja 
* 1/2 pecilnega praška 
* 2 žlici kakava 
* 50-70 ml mleka
Sestavine za kokosov mousse: 
* 2 1/2 žlice želatine v prahu ali uporabite agar agar
* 65 ml vode 
* 500 ml kokosovega mleka 
* 85 g sladkorja ali eritritola 
* 500 ml sladke smetane
Sestavine za čokoladno glazuro
* 200 g čokolade 
* 100 ml sladke smetane
Sestavine za dekoracijo:
* 250 ml mascarpone 
* 150 ml sladka smetana

OPIS POSTOPKA:
 
Biskvit: Za biskvit najprej stepite sneg iz beljakov s ščepcem soli. V drugi posodi zmiksajte (dokler ne dobite gladke in sijoče zmesi) rumenjake s sladkorjem, vodo in oljem. Nato med počasnim mešanjem dodajte moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu v rumenjakovo mešanico nežno vmešajte še beljakov sneg. Mešanico vlijte v okrogel pekač za torte in pecite 30-40 min na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen ga ohladite in okrog njega postavite okrogel kovinski obroč, ki bo zadržal kremo na biskvitu in omogočil, da se bo le ta primerno strdila. Biskvit namočite z mlekom.

Kokosov mousse: Najprej v vodi, za 5 min, namočite želatino v prahu. V ponev dajte kokosovo mleko in sladkor ter kuhajte na zmernem ognju toliko časa, dokler se sladkor ne raztopi. Nato ponev odstavite z ognja ter vanj vmešajte namočeno želatino. Počakajte da se vse dobro ohladi. Nato pa v mešanico vmešajte stepeno sladko smetano. Vlijte kremo na biskvit in postavite na hladno za vsaj 4 ure ali še boljše, da kar čez noč.

Čokoladna glazura: Stopite čokolado v vroči sladi smetani. Mešajte toliko časa, dokler ne se čokolada popolnoma ne raztopi. Glazuro previdno vlijte na kokosov mousse in torto postavite še za 1 uro na hladno.

Dekoracija: Za dekoracijo zmešajte mascarpone s stepeno sladko smetano. S kremo napolnite dresirno vrečko in okrasite torto.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek