Presna bananina tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna bananina tortica

4

SESTAVINE: 
* 50g pirinih ali ovsenih kosmičev
* 150g mletih mandljev
* 5 žlic javorjevega sirupa
* 4 žlice kokosovega olja
* ščepec vanilje v prahu ali par kapljic vanilijeve arome

ČOKOLADNA PLAST:
* 50g kakava v prahu
* 10 žlic stopljenega kokosovega olja
* 1 žlica javorjevega sirupa

BANANIN NADEV:
* 100g indijskih oreščkov 
* 2 banani
* 3 žlice stopljenega kokosovega olja
* 1 žlica limoninega soka 

OPIS POSTOPKA: Mandlje in kosmiče zmeljemo v multipraktiku tako, da nastane fina moka. Dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Razporedimo v pekač za torto in pustimo v hladilniku. Nadaljujemo s pripravo čokoladne plasti. Razstopljenemu kokosovemu olju dodamo kakav v prahu in javorjev sirup (po želji lahko uporabimo tudi kakšno drugo sladilo). Prelijemo čez testo in damo ponovno v hladilnik. Na koncu napravimo še nadev. V mešalniku zmešano indijske oreščke in dodamo kokosovo olje ter na koščke narezane banane. Na koncu dodamo še limonin sok. Nadev razporedimo na čokoladno plast in pustimo v hladilniku najmanj 1 uro, da se torta dobro strdi. Na koncu še okrasimo še z borovnicami ali kakšnih drugim sadežem. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H. 

  * 50g pirinih ali ovsenih kosmičev * 150g mletih mandljev * 5 žlic javorjevega sirupa * 4 žlice kokosovega olja * ščepec vanilje v prahu ali par kapljic vanilijeve arome  Mandlje in kosmiče zmeljemo v multipraktiku tako, da nastane fina moka. Dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Razporedimo v pekač za torto in pustimo v hladilniku. Nadaljujemo s pripravo čokoladne plasti. Razstopljenemu kokosovemu olju dodamo kakav v prahu in javorjev sirup (po želji lahko uporabimo tudi kakšno drugo sladilo). Prelijemo čez testo in damo ponovno v hladilnik. Na koncu napravimo še nadev. V mešalniku zmešano indijske oreščke in dodamo kokosovo olje ter na koščke narezane banane. Na koncu dodamo še limonin sok. Nadev razporedimo na čokoladno plast in pustimo v hladilniku najmanj 1 uro, da se torta dobro strdi. Na koncu še okrasimo še z borovnicami ali kakšnih drugim sadežem. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca Nastja

Indijske oreščke zmeljemo :)

mirjana ostojić todorović

hvala

Mina Novak

Indijske oreščke v bananinem nadevu pustimo kar cele, ali jih nasekljamo/zmeljemo?

Mina Novak

Indijske oreščke v bananinem nadevu pustimo kar cele, ali jih nasekljamo/zmeljemo?