Ledene rezine brez moke in sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.2)
Št. ocen: 5

SESTAVINE: 
Biskvit:
* 30 g fino mlete kokosove moke
* 20 g mletih mandljev  
* 2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)
* 6 beljakov
* 6 žlic vrele vode
* 2 mali žlički pecilnega
* 15 g kakava, nesladkanega
* 35 g sladkorja sugarsweet 1:2
Mlečno polnilo:
400 g kremnega sira
100 g smetane za stepanje
50 g sladkorja sugarsweet 1:2  
Čokoladna plast:
* 100 g temne čokolade
* 40 g masla
Čokoladni preliv:
* 100 g temne čokolade
* 80 g smetane za stepanje
 
OPIS POSTOPKA: 
1. Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Najprej zmešamo kokosovo moko, mandlje, kakav, sladkor in pecilni prašek. Beljake stepemo v sneg.
3. V posodi zmešamo rumenjaka in vročo vodo, nato gosto zmes dodamo suhim sestavinam.
4. Mešanici dodamo sneg iz beljakov in premešamo.
5. Vlijemo v pekač in pečemo približno 20 min. Po 20 min naredimo preizkus z zobotrebcem.
6. Ohladimo in prerežemo na dva enaka dela
7. Za mlečno polnilo zmešamo kremni sir, smetano in sladkor, za čokoladno plast pa stopimo 100 g čokolade in 40 g masla.
8. Zložimo skupaj : prva plast je biskvit, sledi polovica mlečnega polnila, nadaljujemo s čokoladno plastjo. Postavimo v hladilnik, za nekaj minut, da se čokolada strdi in lahko nadaljujemo. Dodamo še drugo polovico mlečnega polnila, nato drugi del biskvita in na koncu še prelijemo s čokoladnim prelivom.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

 

SESTAVINE: Biskvit:* 30 g fino mlete kokosove moke* 20 g mletih mandljev  * 2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)* 6 beljakov* 6 žlic vrele vode* 2 mali žlički pecilnega* 15 g kakava, nesladkanega * 35 g sladkorja sugarsweet 1:2Mlečno polnilo:400 g kremnega sira100 g smetane za stepanje50 g sladkorja sugarsweet 1:2  Čokoladna plast:* 100 g temne čokolade * 40 g maslaČokoladni preliv:* 100 g temne čokolade * 80 g smetane za stepanje   OPIS POSTOPKA: 1. Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.2. Najprej zmešamo kokosovo moko, mandlje, kakav, sladkor in pecilni prašek. Beljake stepemo v sneg.3. V posodi zmešamo rumenjaka in vročo vodo, nato gosto zmes dodamo suhim sestavinam.4. Mešanici dodamo sneg iz beljakov in premešamo.5. Vlijemo v pekač in pečemo približno 20 min. Po 20 min naredimo preizkus z zobotrebcem.6. Ohladimo in prerežemo na dva enaka dela7. Za mlečno polnilo zmešamo kremni sir, smetano in sladkor, za čokoladno plast pa stopimo 100 g čokolade in 40 g masla.8. Zložimo skupaj : prva plast je biskvit, sledi polovica mlečnega polnila, nadaljujemo s čokoladno plastjo. Postavimo v hladilnik, za nekaj minut, da se čokolada strdi in lahko nadaljujemo. Dodamo še drugo polovico mlečnega polnila, nato drugi del biskvita in na koncu še prelijemo s čokoladnim prelivom. RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor 1. Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.2. Najprej zmešamo kokosovo moko, mandlje, kakav, sladkor in pecilni prašek. Beljake stepemo v sneg.3. V posodi zmešamo rumenjaka in vročo vodo, nato gosto zmes dodamo suhim sestavinam.4. Mešanici dodamo sneg iz beljakov in premešamo.5. Vlijemo v pekač in pečemo približno 20 min. Po 20 min naredimo preizkus z zobotrebcem.6. Ohladimo in prerežemo na dva enaka dela7. Za mlečno polnilo zmešamo kremni sir, smetano in sladkor, za čokoladno plast pa stopimo 100 g čokolade in 40 g masla.8. Zložimo skupaj : prva plast je biskvit, sledi polovica mlečnega polnila, nadaljujemo s čokoladno plastjo. Postavimo v hladilnik, za nekaj minut, da se čokolada strdi in lahko nadaljujemo. Dodamo še drugo polovico mlečnega polnila, nato drugi del biskvita in na koncu še prelijemo s čokoladnim prelivom.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek