Sladka torta brez sladkorja in sladil
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sladka torta brez sladkorja in sladil

SESTAVINE:  
* 250 g suhih marelic
* 30 g izkoščičenih suhih datljev
* 150 g mletih mandljev
* 50 g mletih ovsenih kosmičev
* 1 pomaranča
* 200 g fino mlete kokosove moke
* 2 zreli banani
* 250 ml smetane za stepanje
* 150 g grškega jogurta (ali navadnega gostega)
* 70 g kakava v prahu
* 4 žlice ruma
* 50 g kokosovega masla/olja
 

OPIS POSTOPKA: V multipraktiku pripravimo maso za podlago: zmeljemo marelice, datlje, sok polovice pomaranče, mandlje, 50 g kokosove moke in ovsene kosmiče (masa mora biti gosta, ne sme pa biti preveč lepljiva-dodamo še suhih ali mokrih sestavin po občutku). Maso za podlago razporedimo po dnu pekača za torte (premer cca. 24 cm). Zmeljemo banani, 150 g kokosove moke in 50 g grškega jogurta. Ta zmes (ne sme biti tekoča) premažemo čez podlago v pekaču. Ohladimo v hladilniku za 30 min. Stepemo smetano in vmešamo 100 g grškega jogurta, 40 g kakava v prahu ter rum. Premažemo čez podlago in bananino zmes v pekaču. Ohladmo v hladilniku za vsaj 30 min. Kokosovo maslo stopimo na parni kopeli in primešamo 30 g kakava v prahu. Glazuro ( gosta in tekoča-lahko vmešamo še žlico mleka) prelijemo čez torto in okrasimo še s kokosovo moko. Torto ohladimo v hladilniku (cca. 1 ura) in jo postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 150 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tomaž Žigon 

   * 250 g suhih marelic * 30 g izkoščičenih suhih datljev * 150 g mletih mandljev * 50 g mletih ovsenih kosmičev * 1 pomaranča * 200 g fino mlete kokosove moke * 2 zreli banani * 250 ml smetane za stepanje * 150 g grškega jogurta (ali navadnega gostega) * 70 g kakava v prahu * 4 žlice ruma * 50 g kokosovega masla/olja    V multipraktiku pripravimo maso za podlago: zmeljemo marelice, datlje, sok polovice pomaranče, mandlje, 50 g kokosove moke in ovsene kosmiče (masa mora biti gosta, ne sme pa biti preveč lepljiva-dodamo še suhih ali mokrih sestavin po občutku). Maso za podlago razporedimo po dnu pekača za torte (premer cca. 24 cm). Zmeljemo banani, 150 g kokosove moke in 50 g grškega jogurta. Ta zmes (ne sme biti tekoča) premažemo čez podlago v pekaču. Ohladimo v hladilniku za 30 min. Stepemo smetano in vmešamo 100 g grškega jogurta, 40 g kakava v prahu ter rum. Premažemo čez podlago in bananino zmes v pekaču. Ohladmo v hladilniku za vsaj 30 min. Kokosovo maslo stopimo na parni kopeli in primešamo 30 g kakava v prahu. Glazuro ( gosta in tekoča-lahko vmešamo še žlico mleka) prelijemo čez torto in okrasimo še s kokosovo moko. Torto ohladimo v hladilniku (cca. 1 ura) in jo postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.