Jogurtove palačinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jogurtove palačinke

Ti zgleda pogled na tele palačinke kar malo "grešen"? :) Brez skrbi! Palačinke so zdrave in nadvse okusne! Običajni sladkor je zamenjala stevia, za osnovo pa se uporabi belo pirino moko. Temna čokolada poskrbi za božanski okus, grških jogurt pa za rahlost. Poskusi, mogoče to postanejo tvoje nove najljubše palačinke.

SESTAVINE:
* 60 g pirine (bele) moke
* 1 jajce
* 1 žlička pecilnega praška
* 70 g grškega jogurta brez maščob
* 1 žlička sladila eritritol
* 40 ml mandljevega mleka
* 1/2 banane
* 20 g temne čokolade (85%)

Preliv : 1 žlička nesladkanega kakava + 2 žlički vode

OPIS POSTOPKA:
1. V skodelici zmešamo moko in pecilni prašek, nato dodamo jajce, grški jogurt, sladilo in mleko.
2. Vse skupaj mešamo, da dobimo gladko teksturo (masa ni zelo tekoča).
3. Na koncu v mešanico vmešamo še na koščke narezano banano in temno čokolado.
4. Maso z žlico apliciramo na ponev (non-stick ponev), oblikujemo okroglo obliko in pečemo nekaj minutk na vsaki strani (velikost palačink je cca 10-12cm).
5. Ko so palačinke gotove jih zložimo in prelijemo z mešanico kakava + vode ali mleka ( po želji lahko dodamo še banano ali katero drugo sadje).

ČAS PRIPRAVE: 15min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

* 60 g pirine (bele) moke * 1 jajce * 1 žlička pecilnega praška * 70 g grškega jogurta brez maščob * 1 žlička sladila eritritol * 40 ml mandljevega mleka * 1/2 banane * 20 g temne čokolade (85%) 1. V skodelici zmešamo moko in pecilni prašek, nato dodamo jajce, grški jogurt, sladilo in mleko. 2. Vse skupaj mešamo, da dobimo gladko teksturo (masa ni zelo tekoča). 3. Na koncu v mešanico vmešamo še na koščke narezano banano in temno čokolado. 4. Maso z žlico apliciramo na ponev (non-stick ponev), oblikujemo okroglo obliko in pečemo nekaj minutk na vsaki strani (velikost palačink je cca 10-12cm). 5. Ko so palačinke gotove jih zložimo in prelijemo z mešanico kakava + vode ali mleka ( po želji lahko dodamo še banano ali katero drugo sadje).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.