Za vse čokoholike, ki iščejo zdravo alternativo …
Če se težko upreš čokoladi, a se želiš vseeno izogniti takšni, ki vsebuje veliko sladkorja in dodatkov, potem si na pravem mestu … Zdaj si jo lahko privoščiš brez slabe vesti.
V Malinci smo namreč čokoladi s kar 86 % vsebnostjo kakava namesto sladkorja dodali stevijo – naravno sladilo brez kalorične vrednosti in ki ne vpliva na dvig krvnega sladkorja. Na ta način je čokolada ohranila nežno sladkobo, brez negativnih učinkov rafiniranega sladkorja. Zaradi česar jo lahko uživajo celo diabetiki.
Pozitivni učinki uživanja čokolade …
Čokolada z visoko vrednostjo kakava je lahko prav odličen prigrizek, še posebej pred vadbo, ki od tebe zahteva maksimalno vzdržljivost in učinkovitost.
Temna čokolada pa ti bo nedvomno pričarala tudi občutek zadovoljstva in zmanjšala verjetnost, da bi te napadla želja po sladkarijah in nezdravih prigrizkih, zato si je v primeru, ko se nam "lušta nekaj sladkega", bolje privoščiti kak košček temne čokolade.
Sladkost Malincini čokoladi daje stevija. Je še ne poznaš?
Gre za zeleno rastlino, ki izvira iz južne Amerike. Vsebuje steviol glikozide, ki naj bi bili po okusu tudi do tristokrat slajši od belega sladkorja. Prednost je v tem, da je stevija popolnoma naravna, nima pa kalorične vrednosti in ne vpliva na dvig krvnega sladkorja. Zato jo lahko uživajo vsi, ki se sicer izogibajo sladkorju – pa naj bo to zaradi osebnih razlogov (zmanjševanje vnosa kalorij) ali zdravstvenih (diabetes, visok krvni tlak …).
Na kaj še moramo paziti, ko želimo čokolado, ki si jo lahko privoščimo čisto brez greha?
Dobro je, če ne vsebuje dodanih umetnih arom in močnih konzervansov ter da vsebuje čim več hranilnih snovi, kot so vlaknine, saj v takem primeru ne gre več za navadno sladico, ampak za živilo z dodano vrednostjo.
In prav taka je Malincina temna čokolada s stevijo.
Čokolado Malinca s stevijo odlikujejo naslednje značilnosti:
Temna slast, ki neti strast …
Čokolada je odlično darilo za vse tiste, ki jih imamo radi, saj bomo na ta način še bolj utrdili vezi in okrepili pozitivne občutke, ki nas navdajajo ob tistih, ki so nam blizu.
Če pa bomo čokolado delili z ljubljeno osebo, pa bomo morda zanetili še dodatne iskrice. Pa ne le tiste v očeh … Kajti ni čisto izmišljeno, da naj bi čokolada nekoliko zvišala srčni utrip. Ljubezen in čokolada sta torej lahko zanimiva kombinacija, ki jo vsekakor priporočamo …
Nepogrešljiva tudi v kuhinji
Čokolada je odlična sestavina tudi v kuhinji. Uporabimo jo lahko za pripravo bolj zdravih sladic. Ko jo raztopimo, je neverjetno gladka in še vedno tako popolno ter brezgrešno sladka. Idealna za prelive na tortah, čokoladne kolačke, piškote, mousse in druge čokoladne čarovnije izpod prstov ljubiteljev sladic.
Izberimo z glavo, izberimo bolj zdravo …
Da bi si torej lahko privoščili nekaj sladkega, ni treba poseči po nezdravih sladicah. Če izberemo pametno, nas lahko božansko sladek okus očara tudi brez kančka slabe vesti. Dovoli torej, da te zapelje Malincina čokolada s stevijo ali pa z njo polepšaj dan nekomu, ki ti je blizu. Čudovit dizajn z ljubko potiskano kvadratno embalažo in božanski okus bosta razveselila čisto vse ljubitelje čokolade.
Hranilna vrednost na 100 g
Kakavova masa, prehranske vlaknine (dekstrin, inulin, oligofruktoza), kakavovo maslo, naravno sladilo: eritritol, manj masten kakav v prahu, emulgator: lecitin (sojin), naravna aroma vanilje, naravno sladilo: steviol glukozidi iz stevie.
Kakavovi delci: 86 %
Izdelek vsebuje naravno prisotne sladkorje.
Opozorilo: Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in mleka. Prekomerno uživanje ima lahko laksativne učinke.
Neto količina: 80 g
Proizvedeno v Sloveniji.
Temna čokolada s stevijo je odličen prigrizek, ko si zaželimo nekaj sladkega. Gre za kakovostno čokolado, ki bi jo z lahkoto uvrstili v višji rang čokolad in ki z lepim dizajnom ter prefinjenim okusom očarajo vse, zato je še posebej primerna kot darilo. Za razvajanje pa jo seveda lahko podarimo tudi sami sebi. Odlično se obnese tudi v kuhinji, ker lahko postane nepogrešljiva spremljevalka priprave sladic in tudi drugih jedi, ki jih lahko oplemenitimo s temno čokolado.
Shranjevane: Hraniti pri temperaturi do 20 °C.
Ali lahko čokolado uživajo tudi diabetiki?
Čokolada vsebuje samo naravno prisotne sladkorje, glavno sladilo pa je popolnoma naravna stevija. Čokolada je zato primerna tudi za vse tiste, ki jim preglavice povzroča krvni sladkor oz. imajo sladkorno bolezen.
Ali se v čokoladi občuti okus stevije?
Ne, okus stevije se ne okusi in tudi po zaužitju okus stevije ni prisoten. Samo nežna čokolada, ki se neverjetno gladko in sladko raztopi v ustih.
Je razen stevije v čokoladi še kakšno sladilo?
Čokolada vsebuje naravno prisotne sladkorje, glavno sladilo je stevia, nekaj gostote in sladkosti pa doda še eritritol, ki ga prav tako uvrščamo med naravne sladkorje. Eritritol nima vpliva na krvni sladkor, saj je njegova kalorična vrednost enaka nič.
Kaj so dekstrin, inulin in oligofruktoza?
Dekstrin, inulin in oligofruktoza so prehranske vlaknine. Dekstrin pridobimo iz škroba, inulin sodi med topne vlaknine in poskrbi za teksturo, dodana pa je še dodatna vlaknina, to je oligofruktoza.
Kaj je in zakaj je dodan lecitin?
Sojin lecitin se uporablja kot eden najpogostejših emulgatorjev. Lecitin je pravzaprav nekaj, kar imamo ljudje v čisto vsaki celici v telesu. Ponekod ga zaradi njegovih lastnosti uporabljajo celo kot prehransko dopolnilo.
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: