Čokoladno-mandljev kozarček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladno-mandljev kozarček

SESTAVINE:
* 4 žlice mletih mandljev Malinca
* 2 žlici kokosovega sladkorja Malinca
* 2 zvrhani žlici mascarpone sira
* 2 žlički mandljevega masla Malinca
* 1 žlica mandljevega mleka
* 1/2 poravnane žličke konjak glukomanana Malinca
* 60 g čokolade s stevijo Malinca
* 10 g čokolade z malinami Malinca

OPIS POSTOPKA: V kozico damo 2 žlici kokosovega sladkorja. Ko se začne topiti, v njem na hitro popražimo mlete mandlje, da rahlo karamelizirajo. Vsujemo jih na dno kozarčka, le 1 žlico prihranimo za kasneje. 
Za drugo plast damo v posodico mascarpone, mandljevo maslo, mandljevo mleko in 30 g temne čokolade. Nad nizkim ognjem vse skupaj raztopimo. Tretjino odvzamemo za kasneje, v preostalo mešanico pa damo 1/4 žličke konjak glukomanana. Dobro vmešamo konjak in vlijemo v kozarček na karamelizirane mandlje.
Potem k žlici preostalih karameliziranih mandljev dodamo žlico mascarpone sira in na nizki temperaturi premešamo. Mešanico damo na čokoladno-mandljevo kremo.
Za konec k preostali tretjini čokoladno-mandljeve kreme dodamo še 30 g temne čokolade in raztopimo na nizki temperaturi. Spet dodamo za četrtino žličke konjaka, zmešamo in prelijemo v kozarček. Okrasimo s temno čokolado z malinami in postavimo v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

* 4 žlice mletih mandljev Malinca * 2 žlici kokosovega sladkorja Malinca * 2 zvrhani žlici mascarpone sira * 2 žlički mandljevega masla Malinca * 1 žlica mandljevega mleka * 1/2 poravnane žličke konjak glukomanana Malinca * 60 g čokolade s stevijo Malinca * 10 g čokolade z malinami Malinca V kozico damo 2 žlici kokosovega sladkorja. Ko se začne topiti, v njem na hitro popražimo mlete mandlje, da rahlo karamelizirajo. Vsujemo jih na dno kozarčka, le 1 žlico prihranimo za kasneje.  Za drugo plast damo v posodico mascarpone, mandljevo maslo, mandljevo mleko in 30 g temne čokolade. Nad nizkim ognjem vse skupaj raztopimo. Tretjino odvzamemo za kasneje, v preostalo mešanico pa damo 1/4 žličke konjak glukomanana. Dobro vmešamo konjak in vlijemo v kozarček na karamelizirane mandlje. Potem k žlici preostalih karameliziranih mandljev dodamo žlico mascarpone sira in na nizki temperaturi premešamo. Mešanico damo na čokoladno-mandljevo kremo. Za konec k preostali tretjini čokoladno-mandljeve kreme dodamo še 30 g temne čokolade in raztopimo na nizki temperaturi. Spet dodamo za četrtino žličke konjaka, zmešamo in prelijemo v kozarček. Okrasimo s temno čokolado z malinami in postavimo v hladilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.