Gospa Orešček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gospa Orešček

SESTAVINE:
Podlaga:
* 85 g praženih lešnikov
* 40 g kokosove moke 
* 50 g ovsenih kosmičev
* 50 g kokosovega olja
* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca
* 2 žlici javorjevega sirupa

Krema:
* 1 avokado (prb. 130 g)
* 120 g indijskih oreščkov
* 200 g kokosovega mleka v pločevinki
* 70 g kakava v prahu (Happy Cacao mix)
* 50 g kokosovega olja
* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca
* 2 žlici javorjevega sirupa

Posip:
* Liofilizirane maline
* koščki nesoljenih pistacij
* koščki temne čokolade z malino

OPIS POSTOPKA:
1. Podlaga: Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač za torto (18 cm) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in jo enakomerno razporedi - s prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.
2. Krema: Kokosovo mleko v pločevinki čez noč postavi v hladilnik (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa uporabi za kakšno drugo okusno jed). Tudi indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi.
3. Posip: Torto posuj s koščki liofiliziranih malin, pistacij in temne čokolade z malino ter jo za vsaj 2 uri postavi v hladilnik (najbolje bo, če jo tam pustiš čez noč).

RECEPT PRIPRAVILA: Gudafuda
Podlaga:* 85 g praženih lešnikov* 40 g kokosove moke * 50 g ovsenih kosmičev* 50 g kokosovega olja* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca* 2 žlici javorjevega sirupa Krema:* 1 avokado (prb. 130 g)* 120 g indijskih oreščkov* 200 g kokosovega mleka v pločevinki* 70 g kakava v prahu (Happy Cacao mix)* 50 g kokosovega olja* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca* 2 žlici javorjevega sirupa Posip:* Liofilizirane maline* koščki nesoljenih pistacij* koščki temne čokolade z malino 1. Podlaga: Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač za torto (18 cm) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in jo enakomerno razporedi - s prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.2. Krema: Kokosovo mleko v pločevinki čez noč postavi v hladilnik (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa uporabi za kakšno drugo okusno jed). Tudi indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi.3. Posip: Torto posuj s koščki liofiliziranih malin, pistacij in temne čokolade z malino ter jo za vsaj 2 uri postavi v hladilnik (najbolje bo, če jo tam pustiš čez noč).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.