Malinina sladica v kozarčku z vanilijevo in čokoladno kremo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinina sladica v kozarčku z vanilijevo in čokoladno kremo

SESTAVINE:
* nekaj žlic domače granole malina
* 2 vanili pudinga
* 500 ml sladke smetane za stepanje
* temna čokolada s stevijo - okus malina
* jagode in maline oz. drugo sadje po želji 

OPIS POSTOPKA: 
Vanilijeva krema:
* 250 ml sladke smetane za stepanje (smetano stepemo do kremaste teksture)
* 2 vanili pudinga skuhamo po navodilih ampak le v 500ml mleka (tako, da dobimo res gost puding)
Ko se puding ohladi ga z mešalnikom zmešamo k stepeni sladki smetani.

Čokoladna krema:
* 250 ml sladke smetane za stepanje (smetano stepemo do kremaste teksture)
* Čokolado raztopimo (jaz najraje na pari - med topljenjem dodam žlico nestepene sladke smetane)
Ko je čokolada stopljena in že ohlajena jo zmešamo k stepeni sladki smetani. Nekaj čokolade si pustimo za konec za obliv.

Sadje operemo in narežemo na koščke. V kozarec zložimo žlico domače granole malina, potem žlico vanilijeve kreme, naložimo nekaj sadja in še žlico čokoladne kreme. Postopek ponavljamo tako dolgo da zapolnimo kozarec. Na koncu na vrh dodamo še žlico stopljene čokolade in sadje. Sladica je najboljša, če jo postrežemo ohlajeno (jo malo pustimo v hladilniku). Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Nuša Ana Fajt 

 

* nekaj žlic domače granole malina * 2 vanili pudinga * 500 ml sladke smetane za stepanje * temna čokolada s stevijo - okus malina * jagode in maline oz. drugo sadje po želji    Vanilijeva krema: * 250 ml sladke smetane za stepanje (smetano stepemo do kremaste teksture) * 2 vanili pudinga skuhamo po navodilih ampak le v 500ml mleka (tako, da dobimo res gost puding) Ko se puding ohladi ga z mešalnikom zmešamo k stepeni sladki smetani. Čokoladna krema: * 250 ml sladke smetane za stepanje (smetano stepemo do kremaste teksture) * Čokolado raztopimo (jaz najraje na pari - med topljenjem dodam žlico nestepene sladke smetane) Ko je čokolada stopljena in že ohlajena jo zmešamo k stepeni sladki smetani. Nekaj čokolade si pustimo za konec za obliv. Sadje operemo in narežemo na koščke. V kozarec zložimo žlico domače granole malina, potem žlico vanilijeve kreme, naložimo nekaj sadja in še žlico čokoladne kreme. Postopek ponavljamo tako dolgo da zapolnimo kozarec. Na koncu na vrh dodamo še žlico stopljene čokolade in sadje. Sladica je najboljša, če jo postrežemo ohlajeno (jo malo pustimo v hladilniku). Pa dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.