zapri

Dnevi izdelkov primernih za LCHF ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557

Brez glutena




Raziskave v svetu so pokazale, da je pogostost alergije na gluten kar velika, saj za njo zboli eden izmed 100 ljudi. Zbolijo lahko ljudje vseh starostnih skupin, ni nujno, da se z alergijo že rodijo. Sprožilnih dejavnikov je lahko več in so zelo različni – od stresa, posledic drugih bolezni, določenih zdravil ali zapletov pri operacijah.

Kljub temu, da ljudje z alergijo na gluten ne smejo uživati izdelkov iz zgoraj naštetih žit, pa lahko povsem brez težav uživajo naslednja živila:
• meso in morsko hrano,
• riž, koruzo, proso, ajdo,
• jajca in mleko ter mlečne izdelke,
• sadje in zelenjavo,
• sol in zelišča,
• kokosov sladkor in med,
• surovo čokolado…

Izdelki z oznako BREZ GLUTENA, nimajo vsi certifikata za Gluten free (brez glutena).

Izjava ''brez glutena'' se lahko navede le na živilih, ki ne vsebujejo več kot 20 mg/kg glutena.

Izjava ''zelo nizka vsebnost glutena'' se lahko navede na živilih, ki vsebujejo pšenico, rž, ječmen ali eno izmed nihovih križanih vrst, ki so bile posebej predelane za zmanjšane vsebnosti glutena in ne vsebujejo več kot 100 mg/kg glutena.

 

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.