Kroglice z mandljevo moko
SESTAVINE:
* 100 g mandljeve moke
* 30 g vanilijevega beljakovinskega praška
* 35 g jabolčne čežane
* 25 g kokosovega olja
* 50 g temne čokolade, stopljene
* 5 g vanilijevega ekstrakta (približno 1 čajna žlička)
* mleti lešniki (za povaljat)
OPIS POSTOPKA:
1. Stopi temno čokolado skupaj s kokosovim oljem.
2. V skledi zmešaj mandljevo moko, vanilijev beljakovinski prašek, jabolčno čežano in vanilijev ekstrakt.
3. Vmešaj stopljeno čokolado s kokosovim oljem in premešaj, da dobiš enotno zmes.
4. Oblikuj kroglice in jih povaljaj v mlete lešnike.
5. Shrani jih v nepredušno zaprti posodi v hladilniku.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)