Rožičevo pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rožičevo pecivo

SESTAVINE:
* 4 jabolka
* 1 1/2 žlice cimeta
* 1/2 limone
* 4 jajca
* 100 g eritritola
* 100 g pirine moke
* 50 g mandljeve moke
* 1 žlica pecilnega praška
* 100 g rožiča
* 170 g mleka (poljubnega)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 160 g kokosovega olja

* 200 g temne čokolade
* 1 žlička masla ali kokosovega olja

OPIS POSTOPKA:
Pečico segrej na 180°C in obloži 20 x 30 cm pekač s peki paprijem. 

Jabolka olupi in naribaj. Dodaj jim limonin sok, lupinico in cimet, premešaj.

V posodi zmešaj pirino moko, mandeljevo moko, pecilni prašek in rožič.  Stopi kokosovo olje in ga zmešaj skupaj z mlekom in vanilijevim ekstraktom. Jajca loči na beljake in rumenjake. Beljake stepi v čvrst sneg z žlico eritritola, rumenjake pa stepaj s preostalim eritritolom 5 minut ali dokler niso zračna in puhasta. Rumenjakom dodaj naribana jabolko in premešaj. Dodaj še kokosovo olje z mlekom. Presej moke in jih vmešaj v maso. Nazadnje dodaj še beljake, tretjino po tretjino, po vsakem dodanem delu narahlo vmešaj. Vlij maso v pekač in peci okoli 35 minut. 

Čokolado skupaj z malsom stopi nad soparo in jo namaži čez pecivo.  

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

* 4 jabolka * 1 1/2 žlice cimeta * 1/2 limone * 4 jajca * 100 g eritritola * 100 g pirine moke * 50 g mandljeve moke * 1 žlica pecilnega praška * 100 g rožiča * 170 g mleka (poljubnega) * 1 žlička vanilijevega ekstrakta * 160 g kokosovega olja * 200 g temne čokolade * 1 žlička masla ali kokosovega olja Pečico segrej na 180°C in obloži 20 x 30 cm pekač s peki paprijem.  Jabolka olupi in naribaj. Dodaj jim limonin sok, lupinico in cimet, premešaj. V posodi zmešaj pirino moko, mandeljevo moko, pecilni prašek in rožič.  Stopi kokosovo olje in ga zmešaj skupaj z mlekom in vanilijevim ekstraktom. Jajca loči na beljake in rumenjake. Beljake stepi v čvrst sneg z žlico eritritola, rumenjake pa stepaj s preostalim eritritolom 5 minut ali dokler niso zračna in puhasta. Rumenjakom dodaj naribana jabolko in premešaj. Dodaj še kokosovo olje z mlekom. Presej moke in jih vmešaj v maso. Nazadnje dodaj še beljake, tretjino po tretjino, po vsakem dodanem delu narahlo vmešaj. Vlij maso v pekač in peci okoli 35 minut.  Čokolado skupaj z malsom stopi nad soparo in jo namaži čez pecivo.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.