VIDEO: Jabolčni krofki
SESTAVINE:
* 1 jabolko
* malo limoninega soka
* 6-7 suhih fig
* 6 žličk arašidovega namaza
* 6 žličk čokoladno-lešnikovega namaza
* 80 g temne čokolade s stevijo
OPIS POSTOPKA: Jabolko narežemo na kolobarje (6 kosov), z nožem previdno odstranimo sredico ter pokapamo z malo limoninega soka (da ne oksidira). Na vsak jabolčni krogec najprej namažemo eno žlico arašidovega masla, nato dodamo na majhne koščke narezano eno suho figo ter nasledja plast je ena žlička čokoladno-lešnikovega namaza (enakomerno porazdelimo po celi površini jabolčnega kroga). V vodni kopeli stopimo temno čokolado ter vsak jabolčni “krofek” oblijemo s čokolado. Jabolčne “krofke” postavimo v hladilnik za cca 1 uro, da se čokolada strdi.
ČAS PRIPRAVE: 20 min + 1 ura v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic
Komentarji (0)