Praznični šmorn
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Praznični šmorn

Tako kot vsako leto decembra imam tudi letos doma ogromno suhega sadja. Zato sem se odločila, da ga uporabim tudi pri kuhi in nastal je tale super praznični šmorn, ki res pričara decembrsko vzdušje.

SESTAVINE:  
* 4 jajca
* 10 žlic bele moke (pšenične, pirine...)
* približno 1 dcl mleka
* malo radenske
* ščepec himalajske soli
* različno suho sadje
* kokosovo olje
* posip po želji: kokosov sladkor, kakav, cimet...

OPIS POSTOPKA: Najprej zrežemo suho sadje na majhne koščke. Jaz sem uporabila fige, jabolka, marelice in brusnice. Suho sadje nato namočimo v vodo.
Medtem pripravimo zmes za šmorn, ta mora biti rahlo bolj gosta kot za palačinke. V posodi zmešamo jajca, moko, mleko in radensko. Sama mleko in moko dodajam v maso postopoma, da se ne naredijo grudice. Jaz nato maso še rahlo osolim, če želite pa ji lahko raje dodate sladilo. Za pripravo mase lahko uporabite kar palični mešalnik ;) Maso nato pustimo nekaj par minut da odstoji, nato pa ji kar z žlico primešamo suho sadje, ki smo mu prej odlili vodo. Na ponvi segrejemo kokosovo olje in maso vlijemo v ponev. Pustimo nekaj minut, da masa zakrkne. Ponev lahko tudi pokrijemo s pokrovko, tako bo hitreje. Nato maso razkosamo na poljubne dele, jo premešamo in pečemo še par minut, da dobijo koščki lepo zlato rjavo barvo. Šmorn nato postrežemo s poljubnim posipom, sama obožujem posutega s kakavom. ;)

ČAS PRIPRAVE: 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

   * 4 jajca * 10 žlic bele moke (pšenične, pirine...) * približno 1 dcl mleka * malo radenske * ščepec himalajske soli * različno suho sadje * kokosovo olje * posip po želji: kokosov sladkor, kakav, cimet... Najprej zrežemo suho sadje na majhne koščke. Jaz sem uporabila fige, jabolka, marelice in brusnice. Suho sadje nato namočimo v vodo. Medtem pripravimo zmes za šmorn, ta mora biti rahlo bolj gosta kot za palačinke. V posodi zmešamo jajca, moko, mleko in radensko. Sama mleko in moko dodajam v maso postopoma, da se ne naredijo grudice. Jaz nato maso še rahlo osolim, če želite pa ji lahko raje dodate sladilo. Za pripravo mase lahko uporabite kar palični mešalnik ;) Maso nato pustimo nekaj par minut da odstoji, nato pa ji kar z žlico primešamo suho sadje, ki smo mu prej odlili vodo. Na ponvi segrejemo kokosovo olje in maso vlijemo v ponev. Pustimo nekaj minut, da masa zakrkne. Ponev lahko tudi pokrijemo s pokrovko, tako bo hitreje. Nato maso razkosamo na poljubne dele, jo premešamo in pečemo še par minut, da dobijo koščki lepo zlato rjavo barvo. Šmorn nato postrežemo s poljubnim posipom, sama obožujem posutega s kakavom. ;)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.