Rulada črni gozdiček

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 5 jajc
* 50g bele moke
* 50g eritritola
* žlička pecilnega praška
* žlica razmehčanega masla
* 2 žlici kakava
* 200ml smetane za stepanje
* kozarec višnjevega kompota
* naribana temna čokolada 

OPIS POSTOPKA:
 V eni posodi iz beljakov in polovice sladkorja stepemo čvrst sneg. V drugi posodi rumenjake, polovico sladkorja, maslo in kakav penasto zmešamo. Z lopatko v jajčno zmes na rahlo vmešamo sneg in dodamo še moko pomešano s pecilnim praškom. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga dobro namastimo ter vanj vlijemo maso. Pečemo 10 min na 200 stopinj.

Medtem si pripravimo mokro kuhinjsko krpo, ki ni oprana s praškom in jo imamo samo za pripravo hrane. Pečen biskvit previdno zvrnemo iz pekača na mokro krpo in še vročega zvijemo skupaj z njo ter počakamo, da se popolnoma ohladi. Višnje odcedimo in stepemo sladko smetano. Biskvit odvijemo, ga prelijemo s sokom iz kompota, premažemo s sladko smetano in po njem razporedimo višnje. Nato ga samo še zvijemo v rulado, premažemo s preostankom smetane in okrasimo z višnjami in naribano čokolado. Pred serviranjem jo za nekaj ur postavimo v hladilnik. 

ČAS PRIPRAVE:
 30 min + peka in ohlajanje 
RECEPT PRIPRAVILA: Špela Prijatelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek