Energijske ploščice z oreščki

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.4)
Št. ocen: 14

SESTAVINE:  
* 100g mandljev
* 100g indijskih oreščkov
* 50g pistacij
* 50g ovsenih kosmičev
* 100g datljev
* 50g suhih marelic
* 2 žlici chia semen
* 200g jedilne čokolade
* 4 žlice kokosovega olja
* 2 žlici medu
* 2 žlici kakava v prahu
Za okras:
* 100g jedilne čokolade
* 2 žlici kokosovega olja
* nasekljane pistacije
* posušene maline

OPIS POSTOPKA:
 Mandlje, indijske oreščke, pistacije in ovsene kosmiče zmeljemo v mešalniku. Nato masi dodamo kakav ter predhodno v vodi namočene marelice in datlje. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado s kokosovim oljem in medom, nato jo damo v mešalnik k ostalim sestavinam. Miksamo dokler ne nastane masa ustrezne strukture, ki jo bomo lahko potem oblikovali. Če je masa presuha, ji dodamo vodo od prej namočenih marelic in datljev, če pa je premokra, ji dodamo malo kokosove moke. Čisto na koncu dodamo še chia semena. Maso razvaljamo na približno 0,5 mm debeline in z modelčkom naredimo krogce. Te za nekaj časa postavimo v zamrzovalnik, da jih bomo lažje okrasili. Ponovno nad vodno kopeljo stopimo jedlino čokolado s kokosovim oljem. Krogce vzmemo iz zamrzovalnika in jih do polovice potopimo v čokolado. Posujemo jih z nasekljanimi pistacijami in posušenimi malinami. Ploščice hranimo v zamrzovaniku ali hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Mikuletič 

 

SESTAVINE:  * 100g mandljev* 100g indijskih oreščkov * 50g pistacij * 50g ovsenih kosmičev * 100g datljev* 50g suhih marelic * 2 žlici chia semen * 200g jedilne čokolade * 4 žlice kokosovega olja * 2 žlici medu * 2 žlici kakava v prahu Za okras: * 100g jedilne čokolade * 2 žlici kokosovega olja * nasekljane pistacije * posušene maline OPIS POSTOPKA: Mandlje, indijske oreščke, pistacije in ovsene kosmiče zmeljemo v mešalniku. Nato masi dodamo kakav ter predhodno v vodi namočene marelice in datlje. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado s kokosovim oljem in medom, nato jo damo v mešalnik k ostalim sestavinam. Miksamo dokler ne nastane masa ustrezne strukture, ki jo bomo lahko potem oblikovali. Če je masa presuha, ji dodamo vodo od prej namočenih marelic in datljev, če pa je premokra, ji dodamo malo kokosove moke. Čisto na koncu dodamo še chia semena. Maso razvaljamo na približno 0,5 mm debeline in z modelčkom naredimo krogce. Te za nekaj časa postavimo v zamrzovalnik, da jih bomo lažje okrasili. Ponovno nad vodno kopeljo stopimo jedlino čokolado s kokosovim oljem. Krogce vzmemo iz zamrzovalnika in jih do polovice potopimo v čokolado. Posujemo jih z nasekljanimi pistacijami in posušenimi malinami. Ploščice hranimo v zamrzovaniku ali hladilniku. ČAS PRIPRAVE: 1hRECEPT PRIPRAVILA: Ana Mikuletič 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek