Čokoladni puding iz ajdove kaše in oreščkov

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 100 gramov ajdove kaše
* 2 večji zreli banani
* 3 čajne žličke zdravega lešnikovega namaza
* 3 žlice 100% kakava
* 2 žlici mandljeva moka
* 3 žlice celih orehov ali dve žlici mletih
* 3-4 žlice agavinega sirupa – po okusu
* 1/4 čajne žličke cimeta
* 1 strok vanilije
* grobo narezani orehi ali mandlji za okras

OPIS POSTOPKA: 
1. Ajdo operemo in namočimo v hladno vodo čez noč.
2. Naslednji dan jo ponovno dobro speremo in položimo v mikser. Dodamo mandljevo moko, orehe, agavin sirup in banani, ter miksamo do finega.
3. Takrat dodamo, kakav, lešnikov namaz, semena vanilijevega stroka in cimet. Miksamo da dobimo enotno zmes in jo po okusu dosladkamo.
4. Postrežemo jo z narezanimi oreščki ali suhim sadjem.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + 12 ur namakanja
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek