Supervitalne ajdove kocke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Supervitalne ajdove kocke

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.

SESTAVINE:
150 g ajdove kaše
* 30 g kokosovega olja
* 120 g eritritola
* 5 jajc
* 1 žlici grenkega kakava
* 2 žlici maca coffee mix
* 1 žlica chia semen
* 1/2 kavne žličke sode
* lupinica pomaranče ali limone
Preliv:
* 500 g kiselkastega sadja (malin/gozdnih sadežev/ribeza.... lahko zamrznjeno)
* sok ½ limone
* cca 2 žlici eritritola
* 150 g temne čokolade (vsaj 75%)
* žlica kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo čez noč (12 ur) namočimo v hladno vodo. Naslednji dan jo dobro speremo pod hladno vodo in odcedimo.
Rumenjake, eritritol, kokosovo olje in limonino lupinico penasto stepemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjakovo maso dodamo kakav, maca coffee mix, moko, chia semena, sodo in ajdovo kašo. Dobro premešamo, nato pa nalahko s kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Stresemo v pekač (cca 25x30 cm) obložen s peki papirjem in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.
 
Medtem pripravimo preliv iz sadja. V kozici zavremo sadje, dodamo limonin sok in po okusu sladkamo z eritritolom ter kuhamo dokler voda ne povre in dobimo džemu podobno strukturo. S prelivom premažemo pečene rezine. Ohlajene prelijemo s čokoladnim prelivom (čokolado s kokosovim oljem stopimo nad soparo). Ko se glazura strdi narežemo na kocke.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT SESTAVILA: Nina – Kinvitalove sladice
* 150 g ajdove kaše * 30 g kokosovega olja * 120 g eritritola * 5 jajc * 1 žlici grenkega kakava * 2 žlici maca coffee mix * 1 žlica chia semen * 1/2 kavne žličke sode * lupinica pomaranče ali limone  Ajdovo kašo čez noč (12 ur) namočimo v hladno vodo. Naslednji dan jo dobro speremo pod hladno vodo in odcedimo. Rumenjake, eritritol, kokosovo olje in limonino lupinico penasto stepemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjakovo maso dodamo kakav, maca coffee mix, moko, chia semena, sodo in ajdovo kašo. Dobro premešamo, nato pa nalahko s kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Stresemo v pekač (cca 25x30 cm) obložen s peki papirjem in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.   Medtem pripravimo preliv iz sadja. V kozici zavremo sadje, dodamo limonin sok in po okusu sladkamo z eritritolom ter kuhamo dokler voda ne povre in dobimo džemu podobno strukturo. S prelivom premažemo pečene rezine. Ohlajene prelijemo s čokoladnim prelivom (čokolado s kokosovim oljem stopimo nad soparo). Ko se glazura strdi narežemo na kocke.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.