Supervitalne ajdove kocke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.

SESTAVINE:
150 g ajdove kaše
* 30 g kokosovega olja
* 120 g eritritola
* 5 jajc
* 1 žlici grenkega kakava
* 2 žlici maca coffee mix
* 1 žlica chia semen
* 1/2 kavne žličke sode
* lupinica pomaranče ali limone
Preliv:
* 500 g kiselkastega sadja (malin/gozdnih sadežev/ribeza.... lahko zamrznjeno)
* sok ½ limone
* cca 2 žlici eritritola
* 150 g temne čokolade (vsaj 75%)
* žlica kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo čez noč (12 ur) namočimo v hladno vodo. Naslednji dan jo dobro speremo pod hladno vodo in odcedimo.
Rumenjake, eritritol, kokosovo olje in limonino lupinico penasto stepemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjakovo maso dodamo kakav, maca coffee mix, moko, chia semena, sodo in ajdovo kašo. Dobro premešamo, nato pa nalahko s kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Stresemo v pekač (cca 25x30 cm) obložen s peki papirjem in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.
 
Medtem pripravimo preliv iz sadja. V kozici zavremo sadje, dodamo limonin sok in po okusu sladkamo z eritritolom ter kuhamo dokler voda ne povre in dobimo džemu podobno strukturo. S prelivom premažemo pečene rezine. Ohlajene prelijemo s čokoladnim prelivom (čokolado s kokosovim oljem stopimo nad soparo). Ko se glazura strdi narežemo na kocke.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT SESTAVILA:
 Nina – Kinvitalove sladice

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.SESTAVINE: * 150 g ajdove kaše* 30 g kokosovega olja* 120 g eritritola* 5 jajc* 1 žlici grenkega kakava* 2 žlici maca coffee mix* 1 žlica chia semen* 1/2 kavne žličke sode* lupinica pomaranče ali limonePreliv:* 500 g kiselkastega sadja (malin/gozdnih sadežev/ribeza.... lahko zamrznjeno)* sok ½ limone* cca 2 žlici eritritola* 150 g temne čokolade (vsaj 75%)* žlica kokosovega olja OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo čez noč (12 ur) namočimo v hladno vodo. Naslednji dan jo dobro speremo pod hladno vodo in odcedimo.Rumenjake, eritritol, kokosovo olje in limonino lupinico penasto stepemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjakovo maso dodamo kakav, maca coffee mix, moko, chia semena, sodo in ajdovo kašo. Dobro premešamo, nato pa nalahko s kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Stresemo v pekač (cca 25x30 cm) obložen s peki papirjem in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.   Medtem pripravimo preliv iz sadja. V kozici zavremo sadje, dodamo limonin sok in po okusu sladkamo z eritritolom ter kuhamo dokler voda ne povre in dobimo džemu podobno strukturo. S prelivom premažemo pečene rezine. Ohlajene prelijemo s čokoladnim prelivom (čokolado s kokosovim oljem stopimo nad soparo). Ko se glazura strdi narežemo na kocke.   ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT SESTAVILA: Nina – Kinvitalove sladice Ajdovo kašo čez noč (12 ur) namočimo v hladno vodo. Naslednji dan jo dobro speremo pod hladno vodo in odcedimo.Rumenjake, eritritol, kokosovo olje in limonino lupinico penasto stepemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjakovo maso dodamo kakav, maca coffee mix, moko, chia semena, sodo in ajdovo kašo. Dobro premešamo, nato pa nalahko s kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Stresemo v pekač (cca 25x30 cm) obložen s peki papirjem in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.   Medtem pripravimo preliv iz sadja. V kozici zavremo sadje, dodamo limonin sok in po okusu sladkamo z eritritolom ter kuhamo dokler voda ne povre in dobimo džemu podobno strukturo. S prelivom premažemo pečene rezine. Ohlajene prelijemo s čokoladnim prelivom (čokolado s kokosovim oljem stopimo nad soparo). Ko se glazura strdi narežemo na kocke.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek