Kokosove temne čokoladice z oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosove temne čokoladice z oreščki

SESTAVINE:

* 100 g kokosovega masla (olja)

* 2 zvrhani jušni žlici 100 % kakava v prahu

* 3 žlice kokosove moke

* 2 žlici rožičeve moke

* 1 žlica mace v prahu

* indijski oreščki in lešniki (lahko dodamo tudi kakršne koli druge oreščke, rozine, brusnice ...)

* mešanica semen (lan, sezam, sončnice)




OPIS POSTOPKA: Nad paro stopimo kokosovo maslo, med stalnim mešanjem mu dodamo najprej kakav v prahu, nato pa še kokosovo in rožičevo moko ter maco. Nastane gosta, a še vedno tekoča zmes, ki jo prelijemo v pekač za muffine, ki smo ga predhodno obložili s papirnatimi modelčki za muffine. Ko je vsa masa v modelčkih, čokoladni zmesi dodamo še na koščke narezane indijske oreščke in lešnike ter potresemo s semeni. Pekač postavimo za 1 uro v hladilnik, da se masa strdi. Po 1 uri pekač vzamemo iz hladilnika, čokoladice vzamemo iz modelčkov (ni strahu, se zelo lepo ločijo od papirja) in preložimo na krožnik oz. v posodico. Dobro je, da čokoladice hranimo na hladnem, da se ne zmehčajo.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  


,* 100 g kokosovega masla (olja) ,* 2 zvrhani jušni žlici 100 % kakava v prahu ,* 3 žlice kokosove moke ,* 2 žlici rožičeve moke ,* 1 žlica mace v prahu ,* indijski oreščki in lešniki (lahko dodamo tudi kakršne koli druge oreščke, rozine, brusnice ...) ,* mešanica semen (lan, sezam, sončnice) , , Nad paro stopimo kokosovo maslo, med stalnim mešanjem mu dodamo najprej kakav v prahu, nato pa še kokosovo in rožičevo moko ter maco. Nastane gosta, a še vedno tekoča zmes, ki jo prelijemo v pekač za muffine, ki smo ga predhodno obložili s papirnatimi modelčki za muffine. Ko je vsa masa v modelčkih, čokoladni zmesi dodamo še na koščke narezane indijske oreščke in lešnike ter potresemo s semeni. Pekač postavimo za 1 uro v hladilnik, da se masa strdi. Po 1 uri pekač vzamemo iz hladilnika, čokoladice vzamemo iz modelčkov (ni strahu, se zelo lepo ločijo od papirja) in preložimo na krožnik oz. v posodico. Dobro je, da čokoladice hranimo na hladnem, da se ne zmehčajo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.