Sočna jaffa tortica brez peke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sočna jaffa tortica brez peke

SESTAVINE:
Sestavine za podlago:
* 330 g kokosove moke
* 170 g prosene moke (zmelji proseno kašo)
* 500 ml kokosovega mleka
* 150 ml iztisnjenega pomarančnega soka
* 3 JŽ kokosovega olja
* 3 JŽ kokosovega sladkorja
* 1 JŽ vanilijeve esence
* 3 bio pomaranče in naribana lupina teh pomaranč
Čokoladni preliv:
* 120 ml kokosovega olja
* 3 JŽ presnega kakava
* 4 JŽ agavinega sirupa 

OPIS POSTOPKA: Kokosovo mleko damo v kozico in jo pristavimo na štedilnik, da zavre. V pomarančni sok primešamo proseno moko, kokosov sladkor, vanilijevo esenco ter vse skupaj premešamo. Ko kokosovo mleko začne vreti, takoj odstavimo in primešamo proseno zmes. Na zmernem ognju kuhamo še 3 minute, da dobimo zmes podobno pudingu. Odstavimo in počakamo, da se zmes ohladi. Ohlajeni zmesi, primešamo kokosovo moko, naribano lupino pomaranč ter stopljeno kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo zelo gosto zmes. To zmes, damo v tortni pekač (26 cm), katerega smo prej namastili s kokosovim oljem. Tako smo dobili našo podlago. Na podlago nato obložimo na kolobarje narezane pomaranče, ki smo jih predhodno z nožem olupili, da smo z njih odstranili vse bele grenke delce. Na koncu, našo tortico prelijemo s čokoladnim prelivom, katere sestavine, smo prej na hitro raztopili na zmernem ognju. 

ČAS PRIPRAVE: 35 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Zrim

 Kokosovo mleko damo v kozico in jo pristavimo na štedilnik, da zavre. V pomarančni sok primešamo proseno moko, kokosov sladkor, vanilijevo esenco ter vse skupaj premešamo. Ko kokosovo mleko začne vreti, takoj odstavimo in primešamo proseno zmes. Na zmernem ognju kuhamo še 3 minute, da dobimo zmes podobno pudingu. Odstavimo in počakamo, da se zmes ohladi. Ohlajeni zmesi, primešamo kokosovo moko, naribano lupino pomaranč ter stopljeno kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo zelo gosto zmes. To zmes, damo v tortni pekač (26 cm), katerega smo prej namastili s kokosovim oljem. Tako smo dobili našo podlago. Na podlago nato obložimo na kolobarje narezane pomaranče, ki smo jih predhodno z nožem olupili, da smo z njih odstranili vse bele grenke delce. Na koncu, našo tortico prelijemo s čokoladnim prelivom, katere sestavine, smo prej na hitro raztopili na zmernem ognju. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.