Čokoladno bananini mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladno bananini mafini

SESTAVINE:
* 240 g zrelih banan
* 100 g kokosovega sladkorja
* 50 g kokosovega olja
* 2 jajci
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 70 g grškega jogurta
* 120 g pirine moke
* 20 g kakava v prahu
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/4 žličke soli
* 140 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in v pekač za mafine postavi 10 papirnatih košaric za mafine. Banane dobro zmečkaj z vilico ali jih spasiraj v mešalniku. Dodaj stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor, jajci, grški jogurt in vaniljo. Vse skupaj dobro premešaj v mešalniku ali z metlico. V drugi posodi združi moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol, dobro premešaj in nato presej, da se odstranijo grudice. Presejane suhe sestavine dodaj v bananino zmes in premešaj. Dodaj še čokolado narezano na manjše koščke in premešaj toliko, da se vse sestavine združijo v homogeno zmes. Razdeli maso v 8-10 papirnatih košaric in peci približno 20 minut. Preveri, če je dovolj spečeno tako, da vstaviš v mafin zobotrebec ali nož, če na njem ne ostane mokra masa, le nekaj drobtin in mogoče čokolada, je spečeno.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

* 240 g zrelih banan * 100 g kokosovega sladkorja * 50 g kokosovega olja * 2 jajci * 1 žlička vaniljevega ekstrakta * 70 g grškega jogurta * 120 g pirine moke * 20 g kakava v prahu * 1/2 žličke sode bikarbone * 1/4 žličke soli * 140 g temne čokolade Pečico segrej na 180°C in v pekač za mafine postavi 10 papirnatih košaric za mafine. Banane dobro zmečkaj z vilico ali jih spasiraj v mešalniku. Dodaj stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor, jajci, grški jogurt in vaniljo. Vse skupaj dobro premešaj v mešalniku ali z metlico. V drugi posodi združi moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol, dobro premešaj in nato presej, da se odstranijo grudice. Presejane suhe sestavine dodaj v bananino zmes in premešaj. Dodaj še čokolado narezano na manjše koščke in premešaj toliko, da se vse sestavine združijo v homogeno zmes. Razdeli maso v 8-10 papirnatih košaric in peci približno 20 minut. Preveri, če je dovolj spečeno tako, da vstaviš v mafin zobotrebec ali nož, če na njem ne ostane mokra masa, le nekaj drobtin in mogoče čokolada, je spečeno.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.