Čokoladno bananini mafini
SESTAVINE:
* 240 g zrelih banan
* 100 g kokosovega sladkorja
* 50 g kokosovega olja
* 2 jajci
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 70 g grškega jogurta
* 120 g pirine moke
* 20 g kakava v prahu
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/4 žličke soli
* 140 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in v pekač za mafine postavi 10 papirnatih košaric za mafine. Banane dobro zmečkaj z vilico ali jih spasiraj v mešalniku. Dodaj stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor, jajci, grški jogurt in vaniljo. Vse skupaj dobro premešaj v mešalniku ali z metlico. V drugi posodi združi moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol, dobro premešaj in nato presej, da se odstranijo grudice. Presejane suhe sestavine dodaj v bananino zmes in premešaj. Dodaj še čokolado narezano na manjše koščke in premešaj toliko, da se vse sestavine združijo v homogeno zmes. Razdeli maso v 8-10 papirnatih košaric in peci približno 20 minut. Preveri, če je dovolj spečeno tako, da vstaviš v mafin zobotrebec ali nož, če na njem ne ostane mokra masa, le nekaj drobtin in mogoče čokolada, je spečeno.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)