Čokoladna torta z višnjami (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta z višnjami (brez glutena)

SESTAVINE: 
Sestavine za biskvit:
* 6 jajc 
* 6 žlic brezglutenske moke 
* 6 žlic kokosovega sladkorja
* 6 žlic vode
* 3 žlice olja (lahko kokosovo olje) 
* ½ pecilnega praška 
* 4 žlice kakava
Sestavine za višnjevo kremo: 
* 300 ml sladke smetane 
* 250 g višenj
Sestavine za dekoracijo: 
* 200 g temne čokolade 
* 100 ml sladke smetane 
* višnje, sladka smetana in čokoladni koščki 

OPIS POSTOPKA: Najprej stepemo beljake s sladkorjem v trd sneg. V drugi posodi stepamo rumenjake z vodo in oljem dokler ne dobimo gladke in kompaktne zmesi. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu pa v to zmes nežno vmešamo še beljakov sneg. Pečemo v okroglem pekaču 30 min na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen počakamo kakšno uro, da se dobro ohladi. Nato ga prerežemo čez pol in namažemo z višnjevo kremo.
Višnjevo kremo pripravimo tako, da stepemo smetano in vanjo vmešamo višnje. Na koncu prelijemo torto s čokoladno glazuro. Za glazuro stopimo nad soparo čokolado in jo zmešamo z vročo smetano, da dobimo gladko zmes.
Torto postavimo za 1 uro v hladilnik. Na koncu lahko torto okrasimo s koščki čokolade, stepeno sladko smetano in višnjami. 


ČAS PRIPRAVE: 90 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

   Najprej stepemo beljake s sladkorjem v trd sneg. V drugi posodi stepamo rumenjake z vodo in oljem dokler ne dobimo gladke in kompaktne zmesi. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu pa v to zmes nežno vmešamo še beljakov sneg. Pečemo v okroglem pekaču 30 min na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen počakamo kakšno uro, da se dobro ohladi. Nato ga prerežemo čez pol in namažemo z višnjevo kremo. Višnjevo kremo pripravimo tako, da stepemo smetano in vanjo vmešamo višnje. Na koncu prelijemo torto s čokoladno glazuro. Za glazuro stopimo nad soparo čokolado in jo zmešamo z vročo smetano, da dobimo gladko zmes. Torto postavimo za 1 uro v hladilnik. Na koncu lahko torto okrasimo s koščki čokolade, stepeno sladko smetano in višnjami. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.