Mafini s sladkim krompirjem in ovsenimi kosmiči

Mafini s sladkim krompirjem in ovsenimi kosmiči

Mafine sem delala po priporočilu Eve Boto in moram priznati, da sem bila malo skeptična zaradi sladkega krompirja. Rezultat pa je bilo popolno navdušenje in mafinov je takoj zmanjkalo :) So zelo sočni, mehki, skoraj tako kot bi jedel čokoladni sufle. Njamsi in vredno preizkusiti.

Mafini so primerni tudi za vegane!

SESTAVINE (za 12 mafinov):
*400g sladkega krompirja
*100g ovsenih kosmičev
*2 srednje veliki banani
*80g eritritola
*120ml mandljevega mleka
*30g oluščenih konopljinih semen
*30g kokosove fino mlete moke
*50g 100% kakava v prahu
*1 čajna žlička cimeta
*1 čajna žlička sode bikarbone
*ščepec 100% vanilije v prahu

Preliv:
*30 ml kokosovega olja
*1 žlica javorjevega sirupa
*1 zvrhana žlica kakava

Okrasitev:
*1 žlica kokosovega čipsa

OPIS POSTOPKA: Sladek krompir olupimo in narežemo na manjhne kocke. Krompir damo kuhat v mrzlo vodo in počakamo do vretja, nato ga kuhamo še cca 10 minut. Ovsene kosmiče zmeljemo, da nastane že skoraj moka – jaz sem uporabila kar smoothie maker.

V električnem mešalniku zmiksamo vse sestavine, razen ovsenih kosmičev in sode. Ko je masa čisto tekoča in fino zmiksana, dodamo še zmlete ovsene kosmiče s sodo. Vse skupaj dobro premešamo.

V model za mafine premažemo z oljem (jaz sem uporabila kokosovo), nato pa maso razporedimo v pekač za mafine. Pečemo na 175 stopinj 30 minut.

Preliv: na majhnem ognju stopimo kokosovo olje, dodamo javorjev sirup in kakav, da nastane srednje gosta čokoladna krema. Nato čez pečene mafine prelijemo ali premažemo čokoladno kremo. Okrasimo lahko s kokosovim čipsom.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 30 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Želiš oddati svoj recept?