Mafini s sladkim krompirjem in ovsenimi kosmiči

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Mafine sem delala po priporočilu Eve Boto in moram priznati, da sem bila malo skeptična zaradi sladkega krompirja. Rezultat pa je bilo popolno navdušenje in mafinov je takoj zmanjkalo :) So zelo sočni, mehki, skoraj tako kot bi jedel čokoladni sufle. Njamsi in vredno preizkusiti.

Mafini so primerni tudi za vegane!

SESTAVINE (za 12 mafinov):
*400g sladkega krompirja
*100g ovsenih kosmičev
*2 srednje veliki banani
*80g sukrina (eritritola) gold
*120ml mandljevega mleka
*30g oluščenih konopljinih semen
*30g kokosove fino mlete moke
*50g 100% kakava v prahu
*1 čajna žlička cimeta
*1 čajna žlička sode bikarbone
*ščepec 100% vanilije v prahu

Preliv:
*30 ml kokosovega olja
*1 žlica javorjevega sirupa
*1 zvrhana žlica kakava

Okrasitev:
*1 žlica kokosovega čipsa

OPIS POSTOPKA: Sladek krompir olupimo in narežemo na manjhne kocke. Krompir damo kuhat v mrzlo vodo in počakamo do vretja, nato ga kuhamo še cca 10 minut. Ovsene kosmiče zmeljemo, da nastane že skoraj moka – jaz sem uporabila kar smoothie maker.

V električnem mešalniku zmiksamo vse sestavine, razen ovsenih kosmičev in sode. Ko je masa čisto tekoča in fino zmiksana, dodamo še zmlete ovsene kosmiče s sodo. Vse skupaj dobro premešamo.

V model za mafine premažemo z oljem (jaz sem uporabila kokosovo), nato pa maso razporedimo v pekač za mafine. Pečemo na 175 stopinj 30 minut.

Preliv: na majhnem ognju stopimo kokosovo olje, dodamo javorjev sirup in kakav, da nastane srednje gosta čokoladna krema. Nato čez pečene mafine prelijemo ali premažemo čokoladno kremo. Okrasimo lahko s kokosovim čipsom.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 30 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek