Osvežilna limetina torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Osvežilna limetina torta

Veganska, brez glutena in ustreza antikandida dieti.

SESTAVINE: 
za testo:
* 1 sladek krompir
* 200 g mletih oreščkov (mandlji, orehi, lešniki)
* 100-200 g fino mlete kokosove moke
* 1 žlica pravega kakava
* 1 žlica rožičeve moke
* 1/2 čajne žličke cimeta
* 1/2 čž mletega muškatnega oreščka
* 1 žlica stevie
za kremo:
* 3 limete (bio)
* 1 zrel avokado
* 1 velik sojin jogurt ali navadni jogurt (500 g)
* 1/2 konzerve kokosovega mleka (400 ml)
* 3-4 žlice stevie
* 1 vanilijev strok (opcijsko)
* 6 čajnih žličk agar agar-ja
* 100 ml vode

OPIS POSTOPKA: 
Testo: Sladek krompir operemo in obrišemo nato pa z vilico nekajkrat popikamo gomolj. Krompir pečemo v ogreti pečici na 180°C 45 min. (To lahko naredimo že en dan prej.) Krompir ohladimo in olupimo ter spasiramo (lahko dobro pretlačimo z vilico). Postopoma dodajamo ostale sestavine, saj je količina oreščkov in kokosove moke malo odvisna od velikosti in sočnosti krompirja. Ko je masa še rahlo lepljiva damo testo počivati v hadilnik za kakšne pol ure. Nato ga prenesemo na pomaščen tortni model kjer ga s prsti razporedimo po pekaču. Pečemo na 160°C 40 min.
Opomba: Testo za torto lahko pripravimo že nekoliko prej in ga lahko v tortnem modelu zamrznemo in spečemo takrat ko želimo narediti torto.
Krema: Limetino lupinico naribamo in ožamemo limetin sok. Avokado izdolbemo in spasiramo (lahko kar z vilico) in damo v veliko posodo skupaj z jogurtom, kokosovim mlekom in limetino lupinico. Dodamo stevio in izdolbemo strok vanilije. Vse sestavine zmiksamo v gladko zmes. Limetinemu soku dodamo 1 dl vode in po želji še nekaj stevie. Damo v večjo kozico in zavremo. Ko zavre počasi dodamo agar agar in ga pustimo vreti še minuto. Agar agar pustimo nekaj minut da se rahlo ohladi in nato k agar agarju (in ne obratno) dodamo celotno kremo in zelo dobro premešamo. Kremo vlijemo na pečeno in ohlajeno testo ter postavimo v hladilnik za 3 ure.
Limetino torto postrežemo ohlajeno, saj je potem še bolj osvežilna. Uživajte!

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVIL: Antikandida dieta

    Testo: Sladek krompir operemo in obrišemo nato pa z vilico nekajkrat popikamo gomolj. Krompir pečemo v ogreti pečici na 180°C 45 min. (To lahko naredimo že en dan prej.) Krompir ohladimo in olupimo ter spasiramo (lahko dobro pretlačimo z vilico). Postopoma dodajamo ostale sestavine, saj je količina oreščkov in kokosove moke malo odvisna od velikosti in sočnosti krompirja. Ko je masa še rahlo lepljiva damo testo počivati v hadilnik za kakšne pol ure. Nato ga prenesemo na pomaščen tortni model kjer ga s prsti razporedimo po pekaču. Pečemo na 160°C 40 min. Opomba: Testo za torto lahko pripravimo že nekoliko prej in ga lahko v tortnem modelu zamrznemo in spečemo takrat ko želimo narediti torto. Krema: Limetino lupinico naribamo in ožamemo limetin sok. Avokado izdolbemo in spasiramo (lahko kar z vilico) in damo v veliko posodo skupaj z jogurtom, kokosovim mlekom in limetino lupinico. Dodamo stevio in izdolbemo strok vanilije. Vse sestavine zmiksamo v gladko zmes. Limetinemu soku dodamo 1 dl vode in po želji še nekaj stevie. Damo v večjo kozico in zavremo. Ko zavre počasi dodamo agar agar in ga pustimo vreti še minuto. Agar agar pustimo nekaj minut da se rahlo ohladi in nato k agar agarju (in ne obratno) dodamo celotno kremo in zelo dobro premešamo. Kremo vlijemo na pečeno in ohlajeno testo ter postavimo v hladilnik za 3 ure. Limetino torto postrežemo ohlajeno, saj je potem še bolj osvežilna. Uživajte!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.