Zdravi veganski čokoladno kavni browniji

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 1 banana
* 1 laneno jajce (1 zvrhana žlica mletih lanenih semen + 5 žlic vode)
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 1 + 1/2 skodelice riževega mleka
* 100g temne čokolade
* 3 žlice kokosovega olja
* 3/4 skodelice pirine moke
* 3/4 skodelice fine kokosove moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 1/3 žličke himalajske soli
* 1 zvrhana žlica mlete kave
* 1 zvrhana žlica kakava v prahu
 
OPIS POSTOPKA: Banano pretlačimo, dodamo laneno “jajce”, kokosov sladkor, riževo mleko in 50g stopljene čokolade skupaj s kokosovim oljem. V drugi posodi zmešamo pirino ter kokosovo moko, sodo bikarbono, sol, kavo in kakav. Mešanico stresemo k mokrim sestavinam in temeljito premešamo. V maso dodamo še koščke preostale temne čokolade, ponovno premešamo ter zmes razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo 30 minut na 180ºC. Pečene browije dobro ohladimo, nato pa narežemo na kocke in uživamo.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek