Kremšnite brez dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kremšnite brez dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov

SESTAVINE:
Testo: 
* 100 g mandljeve razmaščene moke 
* 50 g kakavovega masla
* dve jajci
* 1 jž eritritola
Krema:
* 400 ml kokosove smetane za stepanje
* 2 dl kokosovega mleka
* 3 jajca
* 50 g masla
* 35 g beljakovin v prahu z okusom kokosa
* 30 g želatine (en zavitek) ali agar agar
* 3 jz eritritola
* 200 ml kokosove smetane
* kakav v prahu (brez dodanega sladkorja)

OPIS POSTOPKA: Najprej zmešamo sestavine za testo, ki ga nato enakomerno razporedimo v poljubnem manjšem pekaču in pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici na 180°C. Nato se lotimo priprave kreme. Kokosovo smetano zmešamo in jo razdelimo na dva dela (400ml, 200 ml - prihranimo za kasneje). Kokosovi smetani primešamo maslo in mleko in celotno maso vlijemo v kozico. Kuhamo do vretja. V tem času stepemo jajca skupaj z eritritolom in beljakovinami v prahu. Mešanico dodamo h kremi in vse skupaj na zmernem ognju kuhamo, dokler ne dobimo lepo gosto zmes. Na koncu primešamo se želatino in kremo vlijemo na testo. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za dve uri ali zmrzovalnik za vsaj ene pol ure. Nato po celotni površini premazemo se kokosovo smetano, ki smo jo prihranili in potrosimo s kakavom.
Postrežemo in uživamo brez slabe vesti. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

 Najprej zmešamo sestavine za testo, ki ga nato enakomerno razporedimo v poljubnem manjšem pekaču in pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici na 180°C. Nato se lotimo priprave kreme. Kokosovo smetano zmešamo in jo razdelimo na dva dela (400ml, 200 ml - prihranimo za kasneje). Kokosovi smetani primešamo maslo in mleko in celotno maso vlijemo v kozico. Kuhamo do vretja. V tem času stepemo jajca skupaj z eritritolom in beljakovinami v prahu. Mešanico dodamo h kremi in vse skupaj na zmernem ognju kuhamo, dokler ne dobimo lepo gosto zmes. Na koncu primešamo se želatino in kremo vlijemo na testo. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za dve uri ali zmrzovalnik za vsaj ene pol ure. Nato po celotni površini premazemo se kokosovo smetano, ki smo jo prihranili in potrosimo s kakavom. Postrežemo in uživamo brez slabe vesti. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.