Kremšnite brez dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
Testo: 
* 100 g mandljeve razmaščene moke 
* 50 g kakavovega masla
* dve jajci
* 1 jž eritritola
Krema:
* 400 ml kokosove smetane za stepanje
* 2 dl kokosovega mleka
* 3 jajca
* 50 g masla
* 35 g beljakovin v prahu z okusom kokosa
* 30 g želatine (en zavitek) ali agar agar
* 3 jz eritritola
* 200 ml kokosove smetane
* kakav v prahu (brez dodanega sladkorja)

OPIS POSTOPKA: Najprej zmešamo sestavine za testo, ki ga nato enakomerno razporedimo v poljubnem manjšem pekaču in pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici na 180°C. Nato se lotimo priprave kreme. Kokosovo smetano zmešamo in jo razdelimo na dva dela (400ml, 200 ml - prihranimo za kasneje). Kokosovi smetani primešamo maslo in mleko in celotno maso vlijemo v kozico. Kuhamo do vretja. V tem času stepemo jajca skupaj z eritritolom in beljakovinami v prahu. Mešanico dodamo h kremi in vse skupaj na zmernem ognju kuhamo, dokler ne dobimo lepo gosto zmes. Na koncu primešamo se želatino in kremo vlijemo na testo. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za dve uri ali zmrzovalnik za vsaj ene pol ure. Nato po celotni površini premazemo se kokosovo smetano, ki smo jo prihranili in potrosimo s kakavom.
Postrežemo in uživamo brez slabe vesti. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek