Slastna, domača bajadera

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
Čokoladna plast:
* 100g lešnikovih jedrc
* 100g namočenih datljev
* 2 žlici presnega kakava

Bela plast:
* 150g Indijskih oreščkov
* 5 žlic kokosovega olja
* 25ml vode
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta

Obliv:
* 1 tablica 70% čokolade
* Kokosovo olje

OPIS POSTOPKA: Pekač obložimo s peki papirjem. V multipraktiku najprej zmeljemo vse sestavine za prvo plast. Pazimo da so datlji namočeni čez noč. Masa za čokoladno plast je precej gosta zato jo dobro potlačimo ob dno pekača. Takoj za tem v multipraktiku zmeljemo še vse sestavine za belo kremno plast in jo razporedimo po pekaču. Tako pripravljeno damo v hladilnik vsaj za 45 min preden jo oblijemo s čokolado. Čokolado skupaj z malo kokosovega olja stopimo na vodni kopeli. Nato pa naj v hladilniku počiva še čez noč, da se sestavine dobro strdijo. 

ČAS PRIPRAVE: 45 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek