Slastna, domača bajadera

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:oli-bajadera300x210
* 9 žlic vode
* 200 g kokosovega masla
* 200 g lešnikov
* 200 g mandljev
* 100 g čokolade z vsaj 70% vsebnostjo kakava
* 2 merici (60g) vanilijevih ali čokoladnih beljakovin


OPIS POSTOPKA: V posodo damo kokosovo maščobo. Na zmerni temperaturi mešamo, da se stopi. Posodo odstranimo in dodamo lešnike in mandlje ter merico beljakovin. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču in jo poravnajmo, da nastane ravna plošča. Shranimo maso v hladilniku in pripravimo čokoladno glazuro. Čokolado na pari stopimo in čokoladno glazuro enakomerno prelijemo na maso in pustimo, da se ohladi. Nato pekač shranimo v hladilnik, da se sladica shladi in strdi. Sladico narežemo na poljubno velike kose. Pa dober tek ;)

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ekipa Popolne Postave

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek