Slastna, domača rezina
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slastna, domača rezina

SESTAVINE: 
Čokoladna plast:
* 100g lešnikovih jedrc
* 100g namočenih datljev
* 2 žlici presnega kakava
* 25ml vode
Bela plast:
* 150g Indijskih oreščkov
* 5 žlic kokosovega olja
* 25ml vode
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
Obliv:
* 80g temne čokolade
* Kokosovo olje

OPIS POSTOPKA: Pekač obložimo s peki papirjem. 

Čokoladna plast: S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku najprej zmeljemo lešnike ter nato dodamo še ostale sestavine in zmiksamo. Pazimo da so datlji namočeni čez noč. Masa za čokoladno plast je precej gosta zato jo dobro potlačimo ob dno pekača.

Bela plast: Takoj za tem v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo vse sestavine za belo kremno plast in jo razporedimo po pekaču. Tako pripravljeno damo v hladilnik vsaj za 45 min preden jo oblijemo s čokolado. 

Obliv: Čokolado skupaj z malo kokosovega olja stopimo na vodni kopeli. Nato pa naj v hladilniku počiva še čez noč, da se sestavine dobro strdijo. 

ČAS PRIPRAVE: 45 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka

   Pekač obložimo s peki papirjem.  Čokoladna plast: S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku najprej zmeljemo lešnike ter nato dodamo še ostale sestavine in zmiksamo. Pazimo da so datlji namočeni čez noč. Masa za čokoladno plast je precej gosta zato jo dobro potlačimo ob dno pekača. Bela plast: Takoj za tem v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo vse sestavine za belo kremno plast in jo razporedimo po pekaču. Tako pripravljeno damo v hladilnik vsaj za 45 min preden jo oblijemo s čokolado.  Obliv: Čokolado skupaj z malo kokosovega olja stopimo na vodni kopeli. Nato pa naj v hladilniku počiva še čez noč, da se sestavine dobro strdijo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.