Dietni čokoladni brownie
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Dietni čokoladni brownie

2

SESTAVINE: 
* 5 jajc
* 2 žlici pirine bele moke
* 2 žlici mandljeve moke
* 4 žlice kakava (happy cacao mix)
* 15 g pecilnega praška
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 200 ml mandljevega mleka (ali mleka brez laktoze)
* Čokoladni puding
* 250 ml mleka brez laktoze
*  2 žlici happy cacao mix po želji + 150 ml mleka

OPIS POSTOPKA: Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. V drugi posodi zmiksamo 5 rumenjakov, pirino in mandljevo moko, pecilni prašek, kakav, eritritol in 200 ml mandljevega mleka ( ali katerega koli drugega mleka). Z lopatko postopoma vmešamo sneg iz beljakov. Maso vlijemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem. Pečemo približno 40 min na 180 stopinj celzija. Testo pustimo na toplem v pečici še za nadaljnje pol ure. Nato ga vzamemo iz pečice in odstranimo - odrežemo vrhnji del biskvita. Medtem skuhamo nesladkan čokoladni puding. Za sladilo lahko uporabimo eritritol (količina po želji). Namig: Ko odrežemo vrhnji del biskvita ga lahko napojimo s kakavom ( 2 žlici happy cacao mix zmešamo z 1,5 dcl mandljevega mleka). Ko je biskvit ohlajen in puding skuhan, le tega prelijemo čez biskvit in postavimo hladilnik vse dokler se puding ne strdi.

ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min  
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca

Hojla Lučka, več o sladilu eritritol si lahko preberete v članku https://www.malinca.si/blog/eritritol-za-bolj-sladko-zivljenje-brez-kalorij. LP

Lučka Leskovšek

Pozdravljeni!

Zanima me,kaj vi menite o rednem uživanju sladila eritritol in porušenem ravnotežju črevesne flore.Vse več je informacij,da eritritol ruši to ravnotežje.
Hvala za odgovor.Lučka