Čoko-pomarančna presna tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čoko-pomarančna presna tortica

SESTAVINE: 
Osnova:
* 200 g datljev
* 200 g mletih lešnikov (lahko tudi lešnikova moka)
* lupinica pomaranče
Kremni del:
* 300g indijskih oreščkov
* 4 velike pomaranče
* 50ml agavinega sirupa
* 100% kakav v prahu
* cimet
 
OPIS POSTOPKA: Predčasno namočimo datlje in indijske oreške za približno 2 uri, da se zmehčajo,
nato se lotimo osnove. V mešalnik damo datlje in malo vode, da se lažje zmešajo. Nato pa dodamo mlete lešnike in zmešamo z metlico do homogene zmesi. 
Maso razporedimo v modelček za torto. 
Nato se lotimo še kreme in v mešalnik dodamo indijske oreščke, 4 velike pomaranče in agavin sirup. Jaz sem dodala okoli 50ml agavinega sirupa, saj so bile pomaranče zelo sladke, tako da sladilo dodamo čisto po želji (uporabimo lahko tudi eritriol ali pa stevio). 
Ko je masa lepo gladka, je pol prestavimo v modelček torte, pol je pustimo v mešalniku. Modelček od torte postavimo v zmrzovalnik za približno 15min. 
Masi, ki pa je ostala, v mešalniku, dodamo še 4 žličke kakava v prahu, malo cimeta po želji in okusu,(jaz npr. sem ga dala 3 žličke, kar konkretne, saj imam rada okus po cimetu). Vse skupaj še enkrat zmešamo, če nam masa ni dovolj sladka, dodamo še nekaj sladila. Maso nato preložimo v modelček torte in vse skupaj damo zopet v zmrzovalnik za približno 2 uri, da se masa lepo strdi. Malo dlje jo pustimo v zmrzovalniku zato, ker v tortico nismo dodali nič kokosove maščobe, da bi strdila tortico. 
Tortico lahko potem še okrasimo, jo posujemo s kakaov v prahu ali čim drugim.
Je zelo primerna sploh za ta zimski čas, nasitna, pa še zdrava.
Dober tek!
 
ČAS PRIPRAVE: 1h + ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto
   Predčasno namočimo datlje in indijske oreške za približno 2 uri, da se zmehčajo, nato se lotimo osnove. V mešalnik damo datlje in malo vode, da se lažje zmešajo. Nato pa dodamo mlete lešnike in zmešamo z metlico do homogene zmesi.  Maso razporedimo v modelček za torto.  Nato se lotimo še kreme in v mešalnik dodamo indijske oreščke, 4 velike pomaranče in agavin sirup. Jaz sem dodala okoli 50ml agavinega sirupa, saj so bile pomaranče zelo sladke, tako da sladilo dodamo čisto po želji (uporabimo lahko tudi eritriol ali pa stevio).  Ko je masa lepo gladka, je pol prestavimo v modelček torte, pol je pustimo v mešalniku. Modelček od torte postavimo v zmrzovalnik za približno 15min.  Masi, ki pa je ostala, v mešalniku, dodamo še 4 žličke kakava v prahu, malo cimeta po želji in okusu,(jaz npr. sem ga dala 3 žličke, kar konkretne, saj imam rada okus po cimetu). Vse skupaj še enkrat zmešamo, če nam masa ni dovolj sladka, dodamo še nekaj sladila. Maso nato preložimo v modelček torte in vse skupaj damo zopet v zmrzovalnik za približno 2 uri, da se masa lepo strdi. Malo dlje jo pustimo v zmrzovalniku zato, ker v tortico nismo dodali nič kokosove maščobe, da bi strdila tortico.  Tortico lahko potem še okrasimo, jo posujemo s kakaov v prahu ali čim drugim. Je zelo primerna sploh za ta zimski čas, nasitna, pa še zdrava. Dober tek!  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.