Mascarpone kocke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mascarpone kocke

SESTAVINE:

Za biskvit:

* 5 jajc

* 5 žlic sladkorja (jaz sem uporabila kokosov sladkor)

* 5 žlic pirine bele mehke moke

* 2-3 žlice presnega kakava v prahu

* noževa konica pecilnega praška


Za čokoladno karamelo:

* 150ml sladke smetane

* 150g temne čokolade

Za belo kremo:

* 500g mascarpone sirčka

Za poliv:

* 15 žlic mleka

* 3 žlice ruma



OPIS POSTOPKA: Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in kakav. Na koncu rahlo z kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Maso zlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut. Čokoladno kremo pripravimo tako, da v smetani počasi (nad vodno kopeljo) talimo čokolado. Pustimo da se malo ohladi. Pečen in ohlajen biskvit prerežemo na pol (tako, da dobimo 2 manjša dela, ki gresta v mali pekač), Spodnjo plast navlažimo (zmešamo mleko in rum) in počakamo da se vpije. Čez namaženo 1/2 mascarpone sira. Mascarpone je navadno težko mazljiv, za to ga nanašamo v majhne kupčke po vsem biskvitu. Čez mascarpone premažemo čokoladno karamelo, potem sledi biskvit ki ga spet navlažimo. Na biskvit ponovimo plast mascarpone sira in na vrh še plast čokolade. Narežemo na majhne kocke (z ostrim nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo).



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja  


, Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in kakav. Na koncu rahlo z kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Maso zlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut. Čokoladno kremo pripravimo tako, da v smetani počasi (nad vodno kopeljo) talimo čokolado. Pustimo da se malo ohladi. Pečen in ohlajen biskvit prerežemo na pol (tako, da dobimo 2 manjša dela, ki gresta v mali pekač), Spodnjo plast navlažimo (zmešamo mleko in rum) in počakamo da se vpije. Čez namaženo 1/2 mascarpone sira. Mascarpone je navadno težko mazljiv, za to ga nanašamo v majhne kupčke po vsem biskvitu. Čez mascarpone premažemo čokoladno karamelo, potem sledi biskvit ki ga spet navlažimo. Na biskvit ponovimo plast mascarpone sira in na vrh še plast čokolade. Narežemo na majhne kocke (z ostrim nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.