VIDEO: Mandljeve tortice brez peke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Mandljeve tortice brez peke

Mandljeve tortice so noro okusen in simpatičen prigrizek, ki ga znajo brez težav pripraviti tudi tisti, ki menijo, da vrtenja kuhalnice ali pečenja sladic niso tako vešči. Ker ne vsebujejo moke in glutena, so primerne tudi za tiste, ki se takim živilom izogibajo.

Narejene so brez peke in iz majhnega nabora sestavin, zato predlagam, da se čim prej lotiš priprave in navdušiš svoje goste z novo, svežo sladico, ki si nedvomno zasluži najboljšo oceno.

SESTAVINE (za 6 tortic):
Prva plast:
* 100 g mandljeve moke
* 20 g 100 % kakava v prahu
* 4 žlice kokosovega olja
* 2 žlici medu

Druga plast:
* 5 žlic arašidovega masla
* 3 žlice kokosovega olja
* ščep soli
* žlica medu
* 6 žlic tople vode

Preliv:
* 20 g temne čokolade s stevijo
* nasekljani mandlji

OPIS POSTOPKA: Najprej zmešaj sestavine za prvo plast. Dobljeno maso nadevaj v silikonske posodice in jo dobro pritisni ob dno. Nato se loti priprave druge plasti – zmešaj vse sestavine in dobljeno maso s prsti pritisni na prvo, mandljevo plast. Pri tem si pomagaj s kokosovim oljem, da se masa ne bi preveč prijemala na prste.
Tortice za 3 ure postavi v zamrzovalnik.
Po 3 urah stopi temno čokolado, s katero okrasi tortice. Dodaj še nasekljane mandlje in po vrhu ponovno polij s stopljeno čokolado. Ko tortice enkrat postrežeš, vedi, da bodo v najkrajšem možnem času izginile s krožnika, saj so tako okusne, da se jim ni mogoče upreti.
V hladilniku jih lahko hraniš do tri dni.

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.