Čokoladna češnja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna češnja

SESTAVINE: 
* 3 jajca 
* 2 beljaka 
* 25 g kokosove moke 
* 10 g pecilnega praška 
* 25 g kakava v prahu 
* 50-100g stevije ali eritritola 
* 250 g skyra 
* 10 g agar agar-ja 
* Češnje - cele in narezane (količina po želji - okusu) 
* Happy cacao mix za posip

** v biskvit lahko primešamo še 1 merico čokoladnih beljakovin v prahu.  

OPIS POSTOPKA: 
1. V večji posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo 3 jajca in 2 beljaka. Stepamo približno 3-5min.
2. Dodamo kokosovo moko, kakav in pecilni prašek.
3. Vse skupaj z lopatko dobro premešamo.
4. Namastimo pekač.
5. Pripravljeno maso vlijemo v pekač ali 3 majhne enake pekače (priporočam peko v 3eh mini pekačih, v katere enakomerno razporedimo maso za biskvit). Pečemo 20 min na 160 stopinj celzija.
6. Medtem zmiksamo skyr, agar agar in sladilo po želji. Kremo postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi.
7. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo.
8. Ohlajen biskvit po potrebi obrežemo. Zgornje plasti biskvita premažemo s poljubno marmelado ali sokom stisnjenih češenj. Vsako plast namažemo s pripravljeno strjeno kremo in narezanimi češnjami.
9. Po vrhu okrasimo s češnjami ter posipamo s kakavom.

ČAS PRIPRAVE: 1h 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.