Low-carb čokoladno-lešnikovi mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Low-carb čokoladno-lešnikovi mafini

SESTAVINE: 
* 60 g kakava
* 270 g lešnikove moke
* 170 g eritriola
* 140 ml grškega jogurta ali kisle smetane
* 4 jajca
* 1 čajna žl. vanilijevega ekstrakta ali polovico vanilijevega stroka
* 2 čajni žl. pecilnega praška
* pol žličke soli
* lešniki za okrasitev
 
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo jogurt, jajca in vanilijev ekstrakt, do nastanka gladke zmesi. Dodamo kakav, lešnikovo moko, sladkor (eritritol), pecilni prašek in sol. Mešamo dokler se sestavine ne združijo. Če se zmes drobi, po potrebi dodamo do 4 žlice vode. Pečico ogrejemo na 170º, zmes razporedimo v modelčke za mafine in pečemo približno 25-30 min, oziroma do nastanka skorjice na mafinih. Postrežemo ohlajeno in po želji, z žlico medu.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Simona Podlesek

 

  * 60 g kakava * 270 g lešnikove moke * 170 g eritriola * 140 ml grškega jogurta ali kisle smetane * 4 jajca * 1 čajna žl. vanilijevega ekstrakta ali polovico vanilijevega stroka * 2 čajni žl. pecilnega praška * pol žličke soli * lešniki za okrasitev    V posodi zmešamo jogurt, jajca in vanilijev ekstrakt, do nastanka gladke zmesi. Dodamo kakav, lešnikovo moko, sladkor (eritritol), pecilni prašek in sol. Mešamo dokler se sestavine ne združijo. Če se zmes drobi, po potrebi dodamo do 4 žlice vode. Pečico ogrejemo na 170º, zmes razporedimo v modelčke za mafine in pečemo približno 25-30 min, oziroma do nastanka skorjice na mafinih. Postrežemo ohlajeno in po želji, z žlico medu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.