Univerzalen čokoladni preliv / namaz

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Čokoladni preliv lahko uporabimo za razna peciva, palačinke, sadne kupe, banana split, ... Če naredimo malo bolj gostega, ga lahko uporabimo tudi kot namaz za na kruh. 

SESTAVINE:
* 6-7 datljev (izkoščičenih) 
* malo vode
* 2 žlici 100% kakava v prahu
* 50 g kakavovega masla  
 
OPIS POSTOPKA: V mikser ali zmogljiv smoothie maker vsujemo datlje in prilijemo toliko vode da dobimo gladko datljevo pasto. Datlje lahko pred tem namočimo v vodo in se bodo veliko lažje in lepše zmiksali. Kakavovo maslo stopimo na vodni kopeli in vlijemo k datljem. Dodamo še kakav in vse skupaj dobro premešamo. Če ga shranimo v hladilnik se bo namaz strdil. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Čokoladni preliv lahko uporabimo za razna peciva, palačinke, sadne kupe, banana split, ... Če naredimo malo bolj gostega, ga lahko uporabimo tudi kot namaz za na kruh. SESTAVINE:* 6-7 datljev (izkoščičenih) * malo vode* 2 žlici 100% kakava v prahu * 50 g kakavovega masla     OPIS POSTOPKA: V mikser ali zmogljiv smoothie maker vsujemo datlje in prilijemo toliko vode da dobimo gladko datljevo pasto. Datlje lahko pred tem namočimo v vodo in se bodo veliko lažje in lepše zmiksali. Kakavovo maslo stopimo na vodni kopeli in vlijemo k datljem. Dodamo še kakav in vse skupaj dobro premešamo. Če ga shranimo v hladilnik se bo namaz strdil. ČAS PRIPRAVE: 10 minutRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja V mikser ali zmogljiv smoothie maker vsujemo datlje in prilijemo toliko vode da dobimo gladko datljevo pasto. Datlje lahko pred tem namočimo v vodo in se bodo veliko lažje in lepše zmiksali. Kakavovo maslo stopimo na vodni kopeli in vlijemo k datljem. Dodamo še kakav in vse skupaj dobro premešamo. Če ga shranimo v hladilnik se bo namaz strdil. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek