Univerzalen čokoladni preliv / namaz
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Univerzalen čokoladni preliv / namaz

Čokoladni preliv lahko uporabimo za razna peciva, palačinke, sadne kupe, banana split, ... Če naredimo malo bolj gostega, ga lahko uporabimo tudi kot namaz za na kruh. 

SESTAVINE:
* 6-7 datljev (izkoščičenih) 
* malo vode
* 2 žlici 100% kakava v prahu
* 50 g kakavovega masla  
 
OPIS POSTOPKA: V mikser ali zmogljiv smoothie maker vsujemo datlje in prilijemo toliko vode da dobimo gladko datljevo pasto. Datlje lahko pred tem namočimo v vodo in se bodo veliko lažje in lepše zmiksali. Kakavovo maslo stopimo na vodni kopeli in vlijemo k datljem. Dodamo še kakav in vse skupaj dobro premešamo. Če ga shranimo v hladilnik se bo namaz strdil. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
* 6-7 datljev (izkoščičenih)  * malo vode * 2 žlici 100% kakava v prahu * 50 g kakavovega masla      V mikser ali zmogljiv smoothie maker vsujemo datlje in prilijemo toliko vode da dobimo gladko datljevo pasto. Datlje lahko pred tem namočimo v vodo in se bodo veliko lažje in lepše zmiksali. Kakavovo maslo stopimo na vodni kopeli in vlijemo k datljem. Dodamo še kakav in vse skupaj dobro premešamo. Če ga shranimo v hladilnik se bo namaz strdil. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.