Pisani mini krofi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za biskvit: 

* 100 g kokosovega sladkorja
* vanilijev ekstrakt
* 150 g moke
* 50 g kakava
* pecilni prašek
* žlica limoninega soka
* 100 g stopljenega masla
* 1 lonček jogurta
Za dekoracijo:
* 100 g bele čokolade
* 100 g temne čokolade
* posip po želji

OPIS POSTOPKA: Krofke pečemo v za to namenjenem pekaču za ameriške krofe – lahko pa tudi v pekaču za mini potice, kot sem ga uporabila jaz. Za doziranje v pekač si pomagamo z brizgo in maso v modelček napolnimo le do polovice – med peko biskvit še naraste.

Pečico vklopimo na ventilatorski program – na 170 st C.

Jajce, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo. Masi dodamo maslo, jogurt, limonin sok in premešamo. Za tem postopoma dodamo še suhe sestavine – moko, kakav in pecilni predhodno zmešamo v posodi. Maso premešamo do homogene mase.

Maso nabrizgamo v modelčke. Lahko jo doziramo seveda tudi z žlico. Krofe pečemo približno 15 minut.

Krofe lahko prelijemo s čokolado, ki jo stopimo na srednjem ognju nad parno kopeljo – pristavimo lonec vode, na katerega postavimo posodo in vanjo nalomimo koščke čokolade. Občasno čokolado premešamo, da se vsi deli raztopijo. Stopljeno čokolado prelijemo na krofe s pomočjo silikonske lopatke, žlice ali pa krof pridržimo in ga namočimo vanjo. Po vrhu jih lahko posujemo s poljubnimi dodatki. Jaz sem uporabila temno, belo čokolado in sladkorne zvezdice. Kot rečeno kombinacij je mnogo, izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut priprave + peka 15 min + dekoracija 10 minut = 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek