Sadno-čokoladna presna torta brez moke

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.8)
Št. ocen: 9

Odlična veganska torta. 

OSNOVA:presna torta
* 1 lonček lešnikov (mleti)
* 1 lonček mandljev (mleti)
* 1 ½ lončka datljev
* ½ lončka presnega kakava
* ½ lončka kokosove moke
* 2 žlici kokosovega masla
* 2 žlici vode
* 2 žlici goji jagod (prej jih namočiš za 30 min v 2 žlici vode)
* ščepec cimeta

NADEV:
* 200 g malin
* 2 banani
* 1 žlica agavinega sirupa

ČOKOLADNA KREMA:
* 2 lončka datljev
* 1 ½ lončka vode
* ½ lončka presnega kakava
* ½ lončka kokosovega masla

OSNOVA: V multipraktiku naprej zmešamo lešnike, mandlje in datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine. V tortni pekač položimo folijo za živila (da bomo torto kasneje lažje vzeli ven). Osnovo čim bolje potlačimo v tortni pekač.

NADEV: Na koščke narezane banane zložimo po osnovi. Na premažemo še z malinami katerim smo dodali 1 žlico agavinega sirupa in jih potlačili z vilico.

ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladno kremo datlje meljemo, dokler ne nastane sprijeta krogla. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. To čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik in počakamo, da se strdi (60 minut).

Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosom in mandljevimi lističi.

PRECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek