LCHF Čokoladna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Testo:
* 50 g masla
* 60 g fino mlete kokosove moke (ni treba, da je razmaščena)
* 1 jajce
* 1 žlička indijskega trpotca
Čokoladni nadev:
* 150 ml sladke smetane
* 70-100 g temne čokolade
* ščepec vanilije
* 2 jajci
* žlička sladila (eritritol)
Smetanov nadev:
* 250 ml sladke smetane
* kakav za posip
 
OPIS POSTOPKA: Testo: V posodo stehtamo vse sestavine in jih zgnetemo. Gnetemo tako dolgo da se masa ne prijema več na naše prste. Nato oblikujemo lepo kroglo, ki jo pustimo stati kar na pultu, dokler ne pripravimo drugega, čokoladnega dela pite.
Čokoladni nadev: V kozico vlijemo sladko smetano in jo segrejemo (ne zavremo, samo segrejemo), nato dodamo poljubno temno čokolado in segrevamo, dokler se čokolada v smetani ne raztopi. Ko je čokolada raztopljena, dodamo ščepec vanilije in kremo ohladimo. V drugi posodici ločimo beljak od rumenjakov in beljak stepemo v trd sneg. Rumenjaku dodamo sladilo in ga penasto umešamo. Nato rumenjak dodamo skuhani smetani in ko je le ta dobro ohlajena jo primešamo k stepenemu beljaku. Ko je čokoladna krema pripravljena se lotimo testa. Kepo, ki je počivala, zdaj kar z rokami razvaljamo po peki papirju, ki smo ga namestili v pekač. Nato čokoladno kremo vlijemo v pekač na testo in damo vse skupaj  v ogreto pečico na 180° C in pečemo cca 30 min. Ko je testo z maso pečeno ga vzamemo iz pečice in ohladimo. Stepemo sladko smetano in jo razmažemo po vrhu pite. Dodatno lahko okrasimo s presnim kakavom in kokosom.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Natalija Pogorelc

SESTAVINE:  Testo:* 50 g masla * 60 g fino mlete kokosove moke (ni treba, da je razmaščena) * 1 jajce * 1 žlička indijskega trpotca Čokoladni nadev: * 150 ml sladke smetane * 70-100 g temne čokolade * ščepec vanilije * 2 jajci * žlička sladila (eritritol)Smetanov nadev:* 250 ml sladke smetane * kakav za posip   OPIS POSTOPKA: Testo: V posodo stehtamo vse sestavine in jih zgnetemo. Gnetemo tako dolgo da se masa ne prijema več na naše prste. Nato oblikujemo lepo kroglo, ki jo pustimo stati kar na pultu, dokler ne pripravimo drugega, čokoladnega dela pite. Čokoladni nadev: V kozico vlijemo sladko smetano in jo segrejemo (ne zavremo, samo segrejemo), nato dodamo poljubno temno čokolado in segrevamo, dokler se čokolada v smetani ne raztopi. Ko je čokolada raztopljena, dodamo ščepec vanilije in kremo ohladimo. V drugi posodici ločimo beljak od rumenjakov in beljak stepemo v trd sneg. Rumenjaku dodamo sladilo in ga penasto umešamo. Nato rumenjak dodamo skuhani smetani in ko je le ta dobro ohlajena jo primešamo k stepenemu beljaku. Ko je čokoladna krema pripravljena se lotimo testa. Kepo, ki je počivala, zdaj kar z rokami razvaljamo po peki papirju, ki smo ga namestili v pekač. Nato čokoladno kremo vlijemo v pekač na testo in damo vse skupaj  v ogreto pečico na 180° C in pečemo cca 30 min. Ko je testo z maso pečeno ga vzamemo iz pečice in ohladimo. Stepemo sladko smetano in jo razmažemo po vrhu pite. Dodatno lahko okrasimo s presnim kakavom in kokosom. ČAS PRIPRAVE: 50 minRECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek