Cvetovi akacije brez moke in mleka

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Cvetovi akacije brez moke in mleka
* 8-10 šopkov cvetja akacije
* 2 jedilna žlica lanenih semen
* 3 pesti mandljev
* ščepec himalajske soli
* 4 jajca
* 0,1 - 0,2 dl vode
* 1 - 2 čajni žlički  presnega kakava
* 200-250g kokosovega olja


OPIS POSTOPKA: Laneno seme in mandlje najprej fino zmeljemo ter ju stresemo v posodo. Ubijemo jajca, dolijemo vodo ter dodamo ščepec himalajske s

oli ter dobro premešamo. Maso potem za približno eno uro postavimo v hladilnik, da se sestavine med seboj vežejo. Po potrebi dolijemo malo vode. Če želimo lahko v maso dodamo še malo kakava. Sama sem naredila nekaj cvetov akacije brez kakava in nekaj z. Okus obeh je božanski, vendar končno odločitev prepuščam vam :)

Ko je masa pripravljena, v segreti ponvici na zmerni temperaturi raztopimo kokosovo olje. Le-tega mora biti toliko, da se cvetovi akacije ne dotikajo dna ponvice. Vsak cvet akacije nato pomočimo v maso in ga damo v ponvico. Na vsaki strani cvremo 1-2 minuti.
Zraven si privoščimo še sezonsko solato, ki bo dala svežino obroku. Sama sem posegla po zeleni solati, radiču, poru, bučnih semenih in redkvici. Pa dober tek! :)

Narava nam veliko ponuja in mesec maj je med drugim čas, ko cveti akacija. Le zakaj ne bi posegli po cvetovih akacije ter si jih pripravili na zdrav način in obrok pojedli brez slabe vesti ter pri tem neznansko uživali :)

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek