Hitra sladica v kozarčku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitra sladica v kozarčku

Hitra sladica je idealna za takrat, ko veste, da bo časa za pripravo sladice zelo malo. Zjutraj namočite indijske oreščke v vodo in ko pridete domov, potrebujete le blender, sestavine, kozarčke in 10 minut, da pripravite to okusno in preprosto sladico.



SESTAVINE:

* 100 g polnozrnatih maslenih keksov

* 1 banana

* 100 g indijskih oreškov

* 3 žlice presnega kakava

* 1 žlica kokosovega olja

* 1 žlica kokosovega sladkorja

* 50 ml vode




OPIS POSTOPKA: Indijske oreščke nekaj ur namakamo v vodi. Maslene kekse zdrobimo in banano narežemo na majhne kolobarčke. Pripravimo še čokoladno kremo: namočene indijske oreščke in ostale sestavine (kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in vodo) damo v blender. Mešamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes. Po potrebi dodamo še malo vode. Po plasteh v kozarčke zlagamo zdrobljene kekse - banano – čokoladno kremo in ponovimo. Sestavin je dovolj za štiri kozarčke. Preden postrežemo, kozarce postavimo še za kakšno uro na hladno.



ČAS PRIPRAVE: 10 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana  


,* 100 g polnozrnatih maslenih keksov ,* 1 banana ,* 100 g indijskih oreškov ,* 3 žlice presnega kakava ,* 1 žlica kokosovega olja ,* 1 žlica kokosovega sladkorja ,* 50 ml vode , , Indijske oreščke nekaj ur namakamo v vodi. Maslene kekse zdrobimo in banano narežemo na majhne kolobarčke. Pripravimo še čokoladno kremo: namočene indijske oreščke in ostale sestavine (kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in vodo) damo v blender. Mešamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes. Po potrebi dodamo še malo vode. Po plasteh v kozarčke zlagamo zdrobljene kekse - banano – čokoladno kremo in ponovimo. Sestavin je dovolj za štiri kozarčke. Preden postrežemo, kozarce postavimo še za kakšno uro na hladno.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.