Zdrava Snickers torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Za tortni model premera 24cm:
Osnova:
* 150g mletih mandljev
* 120 g arašidovega masla (Meridian crunchy peanut butter)
* 9 žlic kokosovega mleka
* 2-3 jedilne žlice Sukrin Fiber Sirup Gold
* 30 g kokosovega olja
Osrednji del:
* 4 majhni lončki grškega jogurta 2% (skupaj 680 g)
* 1 merica 100% naravnih beljakovin v prahu (Golden TREE)
* 2 celi jajci
* sukrin Fiber Sirup Gold
* mleti mandlji (po želji)
Dekoracija:
* 85% temna čokolada
* kokosovo olje
* arašidovo maslo (Meridian crunchy peanut butter)
* arašidi, nesoljeni

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C. Osnovo torte pripravimo tako, da zmešamo vse sestavine. Masa mora biti malo vlažna, če pa imate občutek, da je preveč tekoča, pa dodajte še malo mletih mandljev. Maso razporedimo po dnu tortnega modela s snemljivim obodom premera 24 cm. Maso ob robu rahlo pritisnemo ob obod, saj tako ustvarimo rob torte. Pečemo cca. 8-10 min, da se masa malo strdi.
Medtem zmešamo sestavine za osrednji del torte. Sladilo dodajamo po občutku oz. odvisno od tega, kako sladko pito želimo imeti. Mlete mandlje lahko dodamo po želji. Pripravljeno maso vlijemo na spodnjo pečeno plast in pri zmanjšani temperaturi (cca. 160°C) pečemo nekje 30-45 min. Torta naj ne bo predolgo v pečici, saj bo posledično postala suha. Pecite minimalno časa oz. tako dolgo, da se v sredini še malo premika, ob straneh pa je kompaktna. Torta se bo v času hlajenja v celoti strdila in ostala sočna. Torto postavimo na hladno za vsaj 2 uri.
Za dekoracijo lahko uporabimo temno čokolado, ki ji primešamo malo kokosovega olja. Prav tako jo lahko okrasimo z arašidovim maslom, ki ga poprej malo pogrejemo, da postane bolj tekoče. Nesoljene arašide lahko zdrobimo ali pa cele posujemo po torti.
Zdrava Snickers torta je pripravljena, zato jo hitro ponudi svojim najbližjim, da ne bodo postali drugačni, ker so lačni! ;)

Pa dober tek ;)

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVIL: Ekipa Popolne Postave

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek