Zdrava Snickers torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Za vse ljubitelje čokoladice Snickers bo tale torta sigurno dobra in bolj zdrava izbira. Tortica je hitro pripravljena in ni zahtevna za pripravo.

Sama sem pekla v pekaču premera 20 cm, lahko pa tudi vzamemo večji pekač in pride tortica nižja. 

SESTAVINE:
Suhe sestavine:

* 100 g moke
* 30 g kakava
* 1/2 žličke pecilnega praška
* ščepec sode bikarbone
* ščepec soli
Mokre sestavine:
* 60 g masla
* 80 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 1 dcl mleka (lahko uporabimo tudi rastlinske napitke)
Krema:
* 4 dcl sladke smetane
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1 žlička konjak glukomanan (ali pa gustina)
* 6 žlic arašidovega masla
Čokoladni preliv:
* 1 dcl sladke smetane
* 100 g temne čokolade 
* ne soljeni arašidi za okrasitev

OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine. V drugo posodi penasto zmešamo maslo (sobne temperature) ter kokosov sladkor. Z električnim mešalnikom mešamo prb. 5 minut.

Dodamo jajce in mleko in dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine postopoma ter jih premešamo na roke. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko homogeno zmes.

V pekač damo peki papir ali pa pekač izdatno namažemo z maslom.

Pečemo na 180 stopinjah (ventilacijska pečica) približno 20 minut (peka je odvisna tudi od velikosti pekača).

Biskvit ohladimo.

Za kremo najprej stepemo smetano, ki smo ji dodali sladkor. Ko je smetana stepena dodamo konjak in arašidovo maslo in dobro premešamo.

Okrog biskvita namestimo obroč za torte in nanj namažemo kremo.

Na nizki temperatura stopimo čokolado in smetano. Pustimo, da se malo ohladi in na to prelijemo čez kremo.

Okrasimo z nesoljenimi arašidi.  

RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek