Presne kocke z matcho
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presne kocke z matcho

SESTAVINE:
Podlaga:
* 1 skodelica datljev
* 1 skodelica mletega kokosa
* 1 skodelica mletih orehov
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici fine kokosove moke
* ščep himalajske soli
Krema:
* 1/2 skodelice indijskih oreščkov
* 1 skodelica kokosovega jogurta
* 1 skodelica kokosovega mleka (iz pločevinke)
* 1/3 skodelice agavinega sirupa
* 1/2 žličke vanilije
* ščep himalajske soli
* 2 žlički matche v prahu
* 2 žlici svežih metinih listkov
* 2 žlici limetinega soka
* 1 žlička agar agarja
Čokoladni preliv:
* 1/3 skodelice kokosovega olja
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 1/3 skodelice kakava v prahu
* ščep himalajske soli
* kokosov čips 

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za podlago zblendamo in po potrebi dodamo še kakšno žličko vode. Maso razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo ob dno. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.

Za kremo do gladkega zmeljemo indijske oreščke, kokosov jogurt ter mleko, agavin sirup, vanilijo, matcho, metine listke ter limetin sok. Agar agar zmešamo z 100ml hladne vode, postavimo na štedilnik, zavremo in kuhamo še 1 minuto. Dodamo pripravljeni masi in med tem ves čas mešamo. Kremo razporedimo po podlagi ter hladimo v zamrzovalniku za vsaj 1 uro.

Nato stopimo kokosovo olje ter ga zmešamo s kokosovim sladkorjem ter kakavom. Prelijemo po ohlajeni kremi in ponovno postavimo v zmrzovalnik za vsaj 30 minut. Z vročim nožem pecivo narežemo na kocke in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 2 uri (hlajenje) 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 

 Vse sestavine za podlago zblendamo in po potrebi dodamo še kakšno žličko vode. Maso razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo ob dno. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut. Za kremo do gladkega zmeljemo indijske oreščke, kokosov jogurt ter mleko, agavin sirup, vanilijo, matcho, metine listke ter limetin sok. Agar agar zmešamo z 100ml hladne vode, postavimo na štedilnik, zavremo in kuhamo še 1 minuto. Dodamo pripravljeni masi in med tem ves čas mešamo. Kremo razporedimo po podlagi ter hladimo v zamrzovalniku za vsaj 1 uro. Nato stopimo kokosovo olje ter ga zmešamo s kokosovim sladkorjem ter kakavom. Prelijemo po ohlajeni kremi in ponovno postavimo v zmrzovalnik za vsaj 30 minut. Z vročim nožem pecivo narežemo na kocke in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.