Torta - čokoladni greh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
* 150g temne čokolade 80% 
* 50g kokosovega masla 
* 40g 100% kakava 
* 5 žlic tople vode 
* 4 jajca 
* 6 žlic sladkorja v prahu 
* 100% naravna malinina marmelada
Čokoladna krema 1: 
* 410g temne čokolade 80% 
* 610ml sladke smetane 
* 6 žlic sladkorja v prahu
Čokoladna krema 2: 
* 210g jedilne čokolade 
* 510ml sladke smetane 
* 6 žlic sladkorja v prahu
Čokoladna glazura: 
* 100g mlečne čokolade 
* 50g temne čokolade 
* 100ml sladke smetane

OPIS POSTOPKA: 
Korak 1: BISKVIT
Čokolado z maslom stopimo nad soparo, počakamo, da se ohladi. Jajca ubijemo ter ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trden sneg. K rumenjakom vsujemo kakav in vlijemo 5 žlic tople vode, vse skupaj zmešamo ter dodamo ohlajeno čokolado. Na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Zmes za biskvit vlijemo v pekač, biskvit pečemp v pečici segreti na 180 stopinj 20 min.
Korak 2: ČOKOLADNA KREMA 1
Smetano segrejemo skoraj do vretja, nato z njo prelijemo razkosano čokolado in dodamo 6 žlic sladkorja v prahu. Vse skupaj zmešamo ter počakamo, da se ohladi (zmes se mora zgostiti). Ko se zmes zgosti jo namažemo po biskvitu, ki smo ga prej namazali z marmelado. Nastajajočo torto položimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
Korak 3: ČOKOLADNA KREMA 2
Segrejemo 510 ml sladke smetane skoraj do vretja in jo prelijemo čez 210 g čokolade in 6 žlic sladkorja v prahu. Premešamo, postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi, nato pa stepemo z električnim mešalnikom. Torto premažemo s to puhasto kremo in jo postavimo v hladilnik.
Korak 4: ČOKOLADNA GLAZURA
Sladko smetano postavimo nad soparo in v njej raztopimo mlečno in temno čokolado. Ko se rahlo ohladi, jo prelijemo čez torto in poravnamo z lopatko. Na koncu torto še malo okrasimo in to je to.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri 
RECEPT PRIPRAVILA: Taja Cekuta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek