Enostavni čokoladni browniji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Enostavni čokoladni browniji

SESTAVINE (biskvit):
* 270 g jabolčne čežane ali spasiranih banan (z banano bo bolj sladko)
* 50 g čokoladno-lešnikovega namaza Malinca
* 3 jajca
* 30 g kakava v prahu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 2 žlici čokoladnih ali vaniljevih proteinov (poljubno)
* 3 g pecilnega praška
* 1/4 žličke soli

Čokoladna krema:
* 75 g temne čokolade
* 50 g kokosove smetane
* poljubno še oreščki za posip

OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 190°C in obloži 20 x 20 cm pekač s peki papirjem. Jabolčno čežano (ali spasirane banane) dobro zmešaj s čokoladno-lešnikovim namazom, jajci, vaniljevim ekstraktom in soljo. Dodaj proteine in presejan kakav v prahu in pecilni prašek. Premešaj in nato maso vlij v pripravljen pekač. Peci okoli 25 minut oz. dokler zobotrebec vstavljen v sredico biskvita ne pride ven brez mokre mase. Ko se biskvit ohladi, naredi čokoladno kremo. Temno čokolado stopi nad soparo, dodaj kokosovo smetano in dobro premešaj, da dobiš homogeno zmes. To namaži na ohlajen biskvit. Nareži na kocke in posuj z oreščki. Browniji so še boljši čez nekaj ur.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA:
 Dea Kepic

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.