Presne veganske čokoladne karamelne kocke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: 
Podlaga: 
* 100g pirinih kosmičev
* 50g orehov
* 2 žlici kakava v prahu
* 150 datljev (namočenih)
Karamela:
* 150g datljev (namočenih)
* kakšna žlica vode (v kateri so se namakali datlji)
Preliv:
* 50g kokosovega olja
* 2 žlici naravnega arašidovega masla (Rokovo)
* 40g kakava v prahu
* 30-50g kokosovega sladkorja (po okusu)

OPIS POSTOPKA:
 Kosmiče in orehe zmeljemo, dodamo datlje ter kakav in ponovno zmiksamo. Maso razporedimo po pekaču in postavimo v hladilnik. Za "karamelo" zmiksamo datlje skupaj z kakšno žlico vode (od namočenih datljev). Zmes razmažemo po podlagi ter postavimo na hladno za nekaj ur. Čokoladni preliv pripravimo tako, da stopimo kokosovo olje in ga zmešamo s kakavom, kokosovim sladkorjem in arašidovim maslom. Vse skupaj prelijemo čez nekoliko strjeno "pecivo" in pustimo, da se dobro ohladi (najbolje, kar čez noč). Veselo sladkanje!

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVIL: Ana Čeperlin

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek