Presna sladica z banano in robidami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna sladica z banano in robidami

SESTAVINE:

Podloga:

* 1 skodelica mandljev

* 1 skodelica orehov

* 1 skodelica datljev

* 1/2 skodelice presnega kakava

* 2 žlici kokosovega olja


* voda

* 1/2 čž vanilije v prahu

* 2 žlici kakavovih zrnc


Nadev:

* 2 banani

* 1 skodelica robid

Čokoladna masa:

* 1,5 skodelice datljev

* 1,5 skodelice vode

* 1/2 skodelice presnega kakava

* 1/2 skodelice kokosovega olja

* 1/2 skodelice kokosove moke



OPIS POSTOPKA: V multipraktiku zmešamo orehe in mandlje in potem postopoma dodamo še datlje. Mešano, da postane zmes gladka, nato pa dodamo še druge sestavine. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode. Na tortni pekač položimo alufolijo in vanj prelijemo maso. Dobro potlačimo, da je dno čimbolj ravno. Na osnovo položimo na rezine narezane banane in robide (uporabimo lahko tudi kakšno drugo sezonsko sadje).

Čokoladno kremo pripravimo tako, da v multipraktiku zmeljemo datlje. Meljemo jih tako dolgo, da niso sesekljani v majhne koščke. Nato dodamo vodo in mešano še 1 minutko, da dobimo datljevo pasto, nato pa dodamo še kakav in kokosovo olje. Na koncu vmešamo še kokosovo moko. Čokoladno maso prelijemo po tortici in damo v hladilnik za 30 minut. Po želji okrasimo še s sadjem.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.


, V multipraktiku zmešamo orehe in mandlje in potem postopoma dodamo še datlje. Mešano, da postane zmes gladka, nato pa dodamo še druge sestavine. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode. Na tortni pekač položimo alufolijo in vanj prelijemo maso. Dobro potlačimo, da je dno čimbolj ravno. Na osnovo položimo na rezine narezane banane in robide (uporabimo lahko tudi kakšno drugo sezonsko sadje). Čokoladno kremo pripravimo tako, da v multipraktiku zmeljemo datlje. Meljemo jih tako dolgo, da niso sesekljani v majhne koščke. Nato dodamo vodo in mešano še 1 minutko, da dobimo datljevo pasto, nato pa dodamo še kakav in kokosovo olje. Na koncu vmešamo še kokosovo moko. Čokoladno maso prelijemo po tortici in damo v hladilnik za 30 minut. Po želji okrasimo še s sadjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.