Veganski čokoladni lešnikovi piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski čokoladni lešnikovi piškoti

Sedim na terasi ob dobrem čaju in dobim e-pošto: “Živjo Gašper, malincanastja tukaj. Izzivam te, da ustvariš recept z mojim novim izdelkom, in sicer s čokoladno lešnikovim namazom.” Seveda sem se takoj podal v akcijo in ustvari čokoladno lešnikove piškote. V maso sem dodal dve žlici čokoladno lešnikovega namaza, ki je dodal piškotom piko na i. Moram priznati, da sem rahlo obseden s tem namazom. Zelo zelo je dober. 

SESTAVINE:
* 60 g kokosovega olja
* 63 g kokosovega sladkorja
* 2 žlici čokoladnega lešnikovega namaz
* 1 žlica mletih lanenih semen + 4 žlice vode
* 1/2 žličke soli
* 1 žlička pecilnega praška
* 1/2 žličke vanilije
* 180 g mandljeve moke
* 1 žlica kakava
* 40 g nastrganega kokosa
* 100 g čokoladnih kapljic

OPIS POSTOPKA: V manjši posodici zmešaj mleta lanena semena in vodo. Pusti stati 10 minut. V srednjo posodo dodaj kokosovo olje, kokosov sladkor, čokoladni lešnikov namaz, mešanico mletih lanenih semen in vode, sol, pecilni prašek in vanilijo. Premešaj. Vzemi večjo posodo in v njej zmešaj mandljevo moko, nastrgan kokos in kakav.
Mokre sestavine dodaj suhim in premešaj. Na koncu še dodaj čokoladne kapljice in premešaj. Testo postavi v hladilnik za vsaj 30 min.
Prižgi pečico na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Vzemi 1 žlico mase in oblikuj piškot. Piškote zvaljaj v kroglice, jih postavi na pekač in jih rahlo potisni proti dnu. Peci jih okoli 12-15 minut.
Piškote popolnoma ohladi in jih hrani v zaprti posodici do 3-4 dni.

* 60 g kokosovega olja * 63 g kokosovega sladkorja * 2 žlici čokoladnega lešnikovega namaz * 1 žlica mletih lanenih semen + 4 žlice vode * 1/2 žličke soli * 1 žlička pecilnega praška * 1/2 žličke vanilije * 180 g mandljeve moke * 1 žlica kakava * 40 g nastrganega kokosa * 100 g čokoladnih kapljic  V manjši posodici zmešaj mleta lanena semena in vodo. Pusti stati 10 minut. V srednjo posodo dodaj kokosovo olje, kokosov sladkor, čokoladni lešnikov namaz, mešanico mletih lanenih semen in vode, sol, pecilni prašek in vanilijo. Premešaj. Vzemi večjo posodo in v njej zmešaj mandljevo moko, nastrgan kokos in kakav. Mokre sestavine dodaj suhim in premešaj. Na koncu še dodaj čokoladne kapljice in premešaj. Testo postavi v hladilnik za vsaj 30 min. Prižgi pečico na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Vzemi 1 žlico mase in oblikuj piškot. Piškote zvaljaj v kroglice, jih postavi na pekač in jih rahlo potisni proti dnu. Peci jih okoli 12-15 minut. Piškote popolnoma ohladi in jih hrani v zaprti posodici do 3-4 dni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.